Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Fináléra fel! – Trónok Harca 7. évad 6. rész kritika

Game of Thrones (2017)

0
Elérkeztünk hát az utolsó előtti epizódhoz, milyen gyorsan itt volt ez is, igaz? És micsoda rész volt! Lássuk is, hogyan teljesített.
 

Az írás SPOILERT tartalmaz.

Közeledik a jövő heti évadzáró, méghozzá elég vészesen és az a baljós érzésem van, hogy az eddigieknél is több kérdéssel fog zárulni, mint valaha. Ha megnézzük az elmúlt epizódokat, csak gyűlnek és gyűlnek azok a megválaszolandó kis dolgocskák és elég valószínűtlen, hogy annak válaszait idén még elénk is tárnák. Sebaj.. már megszoktuk.

Az e heti részben sem volt másképp, viszont ezekről most elvette a fókuszt az események hirtelen beindulása, valamint egyéb más konfliktus elemek feltárása, amik még elég izgalmat hozhatnak a nézőknek.
 
Királyvár szála most teljes mértékben háttérbe szorult, egy képkockányit sem láthattunk az ott zajló fejleményekből, most Észak került a középpontba. Mert hát valljuk be, amikor egy csapatnyi ember elindul a Falon túlra, akkor senkit sem fog érdekelni Cersei ármánykodása egyelőre.
De nem csak Jonék akciója hozta a fordulópontokat az eseményeket illetően. Starkék egyesültek, de most úgy tűnik egymás ellen is fordulnak. Nagy meglepetés nem volt ez sem, viszont annál érdekesebb kimenetele lehet. Sansa az egyetlen, akinek nem lett valami “superhero képessége” és ez látszatra egyértelműen gyengévé teszi őt, de bizonyára nem lenne okos dolog lebecsülni őt sem, főleg Kisujjal az oldalán. A két Stark lány az egész sorozat folyamán rivalizált egymással, ami most új szintre léphet, főleg, hogy Arya megmutatta a kis pszichopata oldalát. Várom, mi lesz.
Mindeközben Jonék sikeresen elfogtak egy holtat, aztán körbe is szorította őket a sereg, így egyetlen esélyük, Daenerys segítségére volt szükségük. És jöttek is mindannyian.
 
Nem fukarkodnak az évadban a csatajeleneteket illetően, hiszen volt bőven és eddig mind izgalmas hatást keltett. Már alkalmunk is volt látni sokszor, hogy a sárkánykák, hogyan hamvasztják a népet, de a Holtak serege már nekik is kihívást jelentett, meg is lett az ára. Viszont, így Daenerys személyes bosszúhadjáratként gondolhat a sereg leverésére. Hozzá kell tennem, hogy az ő és Jon közti kapcsolat szépen ível felfelé, lehet, hogy klisésen lett felépítve, de legalább nem lett elrontva. Szintén várom, hogy alakulnak ezek a szálak.
83%
Izgalmas

Az évad legjobb részei közé tartozik. Kiszámítható, de azért mégis izgalmas. Ne féljünk kimondani, azért reméljük az évadzáróra felülmúlják minden elképzelésünket és valami fenomenálisat hoznak ki belőle, mint régen.

  • Szerintem
Share This