Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Bréking: A DISNEY megvásárolta a 21st CENTURY FOX-ot!

0

Ez hivatalos! A Walt Disney Company megvásárolta a 21st Century Fox-ot és az üzlet részeként további tévécsatornákat és jogokat is.

A 21st Century Fox eladta a 20th Century Fox stúdiót és a 20th Century Fox Television produkciós céget, valamint más média eszközöket, például az FX Networks és a National Geographic tévécsatornákat; továbbá 22 regionális sporthálózatot, valamint a FOX részesedését a Hulu-ban, vagy éppen az Egyesült Királyság területén műsort szóró SKY csatornákban.

Az üzlet nem tartalmazza a Fox News, a FOX broadcast hálózatot, illetve a Fox Sportsot sem, amely továbbra is a FOX birodalom része marad

A Disney már az ABC-t és az ESPN-t is birtokolja, ha a  FOX és a Fox Sports is hozzájuk került volna, azzal olyan monopol helyzetbe került volna, hogy biztosan a csalás elleni küzdelem célpontjává válik. Mondani sem kell, így is hihetetlen médiaszörny lett a Disneyből…

Hogy a filmrajongók számára ez mit jelent?

Lehetséges, hogy a Disney’s Marvel Studios részeként láthatjuk a FOX X-Men (beleértve a Deadpool és a Wolverine univerzum) és a Fantastic Four (Fantasztikus négyes) karaktereit a Bosszúállókkal karöltve (legmerészebb álmainkban a Bosszúállók 4. részében, a Végtelen háború folytatásában) mind kisképernyőn, mind a mozivásznakon, beleértve az animációs és az élőszereplős filmeket és sorozatokat is.

BOSSZÚÁLLÓK 4: Hugh Jackman még egyszer feltűnik Rozsomák szerepében?

A Disney továbbá így megszerezte többek közt az Alien-, a Die Hard-, a Kingsman vagy éppen a Majmok bolygója-filmek jogait, de így hozzájuk került az Avatar és annak készülő folytatásai is. Sőt tulajdonképpen megszerezték a teljes jogot a Star Wars univerzum felett is, hiszen ezek egy része az első, 1977-es filmtől kezdve a mai napig a FOX tulajdonában voltak. De, hogy a tévét említsük, így a Disneyhez került például az X-Akták és a Simpson család is (vagy éppen a Family Guy), illetve rengeteg olyan sorozat joga, amelynek marketingértékét a Disney minden bizonnyal sokkal jobban használja ki majd, mint azt a FOX tette.

A Disney 2019-re vonul ki a jelenlegi tervek szerint a Netflixről, ugyanis saját streamszolgáltatáson dolgoznak, ide mehetnének a Fox termékei is, amik jelenleg szép lassan a Netflixről a Hulura költöznek át – így például a jelenleg a Netflixen futó Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist vagy éppen a The Punisher, vagyis a Megtorló sorozat, amelynek éppen most jelentették be az új évadát.

Bárhogyan is lesz, az biztos, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a (még megmaradt) rivális stúdióknak (Warner/DC, Paramount/Sony) alaposan fel kell kötniük a gatyájukat, ha fel szeretnék venni a versenyt a Disneyvel, sőt ha akárcsak a morzsákat akarják felcsipegetni a Disney után…

Ha minden igaz egyébként a Disney 49,1 milliárd fontot, vagyis 66 milliárd dollárt fizetett Rupert Murdoch médiabirodalmáért.

Share This