Frequency – Kapcsolat sorozat pilotkritika

0 1 121

A Timeless mellett kaptunk idén még egy időutazás alaptémájú sorozatot, a Frequency személyében, de még a Timeless készítői nem hajlandóak elismerni, hogy a spanyol El ministerio del Tiempo sorozatból nyúlták az alapötletet, addig a The CW-n futó Frequency felvállaltan az azonos című, Jim Caviezel és Dennis Quaid főszereplésével készült 2000-es mozifilm tévés adaptációja.

frequency

Abban apa és fia, ebben apa és lánya veszi fel egymással a kapcsolatot egy amatőr-rádió segítségével, a pláne ebben az, hogy az egyik 1996-ban, a másik pedig 2016-ban van. Azzal, hogy mindez hogy lehetséges (technikailag), ha jól emlékszem a film sem adott válasz és a sorozat sem ezen az irányon halad, hanem a pillangóhatás témakörére épül.

Nem mellékes az sem, hogy a jelenben már nincs életben főhősnőnk (Peyton List) édesapja (Riley Smith), a lánynak pedig most lehetősége van arra, hogy megváltoztassa ezt, de minimum javítson korrupcióba keveredett, egyébként rendőrként munkálkodó édesapja hírnevén. Amivel azonban nem számol, hogy a múlt megváltoztatása nagyon komoly következményekkel és változásokkal jár, amiket egyedül ő tapasztal meg. Bár a Frequency készítői egyelőre nem mentek bele az időutazás szabályrendszerébe, a paradoxonok létrejövetelének alapjaiba, de érdekes húzás volt például az, amikor egyszerre két élet emlékét mutatták meg, vagy ahogy láthattuk, hogy a megváltozott múlt emlékeinek képe hogy törnek rá a főszereplőre.

peyton-list-frequency-cw

A Frequency kezdése biztató, nagyon úgy tűnik, hogy nem elsősorban – misztikus elemekkel megtűzdelt – ügymegoldós sorozat lesz, hanem a high-conceptet is előtérbe tolják, a két nagy szál pedig a rendőrségen belül uralkodó korrupció és egy sorozatgyilkos elkapása lesz.

Aztán, hogy hosszú távon érdekes tud-e maradni az jó kérdés, de egyelőre köröket vert a Timelessre.