Az FX már be is kérte a Tabu sorozat 2. évadát

0 4 436

A Taboo (nálunk az HBO Go-n látható jelenleg Tabu címen) című brit történelmi kalandfilmsorozat nyolc epizódos évadát eredetileg minisorozatnak címkézték, de a Tom Hardy főszereplésével készült széria első része olyan visszhangot kapott a kritikusoktól és a nézőktől, hogy annak nyomán az alkotók már az újabb évadot, esetleg évadokat tervezik.

Visszatekintés: Tabu sorozat 1. rész

A Taboo az 1800-as években játszódik. Tom Hardy (Bronson, Mad Max – A harag útja, A visszatérő) alakítja a mogorva, tetovált és robbanékony főszereplőt, a kalandor James Delaney-t, aki lopott gyémántokkal tér vissza Amerikából Angliába, hogy elégtételt vegyen apja haláláért, és megalapítsa saját kereskedelmi hajózási vállalatát, amelynek legnagyobb ellenfele a Kelet-indiai Társaság.

A brit produkciót, amelyet Tom Hardy és apja írt, eredetileg minisorozatnak tervezték, de most úgy tűnik, további évad, illetve évadok is készülhetnek belőle.

A BBC One csatornáján január eleje óta sugárzott Taboo társ-forgatókönyvírója, Steven Knight az amerikai és kanadai kritikusokat tömörítő Televíziós Kritikusok Szövetségének (TCA) eheti tanácskozásán megerősítette, hogy újabb évaddal egészül ki a történet, ami egyúttal jó lehetőséget ad arra, hogy később további évadokkal gazdagodjon.

Knight a Deadline-nak el is mondta korábban, hogy a sorozat további bővítését tervezi, egyelőre három évadra gondolt, ha zöld utat kap – számolt be róla a The Daily Telegraph pénteken.

Knight nem kevés SPOILERREL kifejtette, hogy amikor a sorozaton dolgozott, az lebegett a szeme előtt, hogy a főhős, James Keziah Delaney végül megveti a lábát Kanada partjainál, Nootka Soundon, azon a földdarabon, amelyért a Kelet-indiai Társasággal háborúzik. Az első nyolc rész persze nem jut el odáig, de mint mondta, segítette a fikciós történet forgatókönyvének írásában, hogy tudta, hova vezet majd Delaney útja.

Az író azt is elmondta, hogy miközben a Taboo nagyon sok dologról mesél, az is világos, hogy a történetben fontos szerep jut Amerikának, hiszen akkoriban ez természetes célja volt a filmben ábrázolt kereskedelmi társaságoknak.

Forrás Eredeti Filmsor tartalom