Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

GOD PARTICLE – Nem kerül mozikba a Cloverfield 3. része

0

A Szabadság-szobor és a vidéki Louisiana elleni rombolások után új fronton támadnak az idegenek. A Sundance filmfesztiválon ment híre a dolognak, amit nem sokkal később a The Hollywood Reporter is megerősített. 

Nagyon úgy néz ki, hogy az igencsak kifizetődő mozis forgalmazás ellenére a Paramount nem küldi a mozikba az Isteni részecske (God Particle) címen futó harmadik Cloverfield filmet. Az első film a 25 milliós büdzséből 80-at csinált, a második pedig (sajtóinformációk szerint 10 millióból készült) 72 millió dollárt termelt. Az elemzők szerint a harmadik film is hasonló utat járt volna, járna be, hiszen ez az év legjobban várt horror-scifije. A Paramount azonban mégis más forgalmazás mellett döntött szinte az utolsó pillanatban – tekintve, hogy a mozis premier április 20-ra volt ígérve.

Ami pedig nem más, mint a Netflix. Kérdés persze, hogy a stúdió milyen összeggel szállt be a – hírek szerint már nem minimális büdzséből készült – film elkészültébe (ha egyáltalán beszállt) és az is, hogy emellett vagy talán ehelyett mennyi pénzt tett le a Paramountnak az asztalra a film kizárólagos(!) forgalmazási jogaiért. Azt mondani sem kell, hogy ez természetesen azt is jelenti, hogy magyar premierre, magyar szinkronos premierre meg pláne ne számítsunk – persze idővel akár magyar felirat is készülhet hozzá a Netflixen. Érdekes, hogy néhány héttel ezelőtt a Netflix az Annihilation (Expedíció) címet viselő Alex Garland sci-fire is lecsapott, így végül ez sem kerül a magyar mozikba.

A nemzetközi űrállomáson játszódó harmadik részt az eddig rövidfilmeket és a The Girl is in Trouble-t rendező nigériai Julius Onah készítheti el (nem kell megijedni, a Cloverfield Lane 10-et is egy rövidfilmes rendezte) saját és Doug Jung (Banshee, Stra Trek Beyond, Confidence) forgatókönyve alapján, a főszerepekben pedig Elizabeth Debicki, Daniel Brühl, Gugu Mbatha-Raw, Chris O’Dowd és David Oyelowo lesz látható.

Előzetest, a Cloverfield filmek hagyományaihoz hasonlóan nem tudunk mutatni, már az is csoda, hogy három hónappal a premier előtt tudunk egyáltalán a film létezéséről.

Az új forgalmazásnak köszönhetően egyébként az sem biztos, hogy a film április 20-án érkezik.

Share This