Gotham sorozat – A 3. évad 5 rész után


Zseniálisnak közel sem nevezném, de a korábbi évadokhoz képes sokkal jobban nyitott a Gotham 3., Mad City alcímen futó évada. Már csak azt kellene elérni, hogy Pingvin mellett a többi karakter is érdekes legyen.

Természetesen még mindig Pingvin (Robin Lord Taylor) a legnagyobb kedvenc, az ő pillanatai hozzák a széria legviccesebb pillanatait, ráadásul elég különleges a kémia közte és Nygma (Cory Michael Smith) között, kíváncsian várom, hogy a készítők bevállalják e velük a ‘Túl a barátságon’-t? Egyébként is Pingvin karaktere az, ami a leginkább nyomon követhetően fejlődött az évadok során, sőt tulajdonképpen az ő a többi karakterrel való viszonya határozza meg az egész sorozatot. (Ez az autóból kukacként való kihajolás meg zseniális volt.)

gotham-pingvin

A 2. évad fináléjában cliffhangerként ellőtt csicska-Bruce (Stewie Griffin nyomán) végül semmi maradandót alkotott, egy jelenet volt, amelynél azt mondtuk jobb Batman lenne, mint az eredetije, de meg kell hagyni David Mazouz amilyen remek volt a Touchban, most éppen olyan pocsék színésznek látom, mint az Egyszer volt… szintén egyarcú gyerekszínészét.

A sorozat legnagyobb baja egyébként továbbra is az, hogy nem csak Bruce Wayne gyenge benne, hanem a főszereplő Jim Gordon (Ben McKenzie) történetszálai is kezdenek egyre unalmasabbá válni, egyszerűen sótlan a karakter és ennek köszönhetően a színész is. Ez a fejvadász-vonal is teljesen abszurd, tulajdonképpen ugyanazt csinálja, mint rendőrként, ugyanonnan veszi fel a fizetését, ugyanúgy hozzájut minden infóhoz és ugyanúgy jelentéseket ad a rendőrfőnöknek, mint amikor még ott dolgozott. Szóval egyszerűen érthetetlen, hogy mit akarnak ezzel…

Barbara Keannek (Erin Richards) ezzel szemben zseniális egysorosai vannak. Ha visszatekintünk az első évadra, kábé ő volt ennek a sorozatnak a legnagyobb gyengéje, most pedig Pingvin és Nygma mögött ő ad egy kis fazont a sorozatnak, sőt nem tartom lehetetlennek, hogy – az eredeti történetet átírva – idővel nem Barbara Gordont, hanem Harley Quinnt csinálnak belőle az alkotók.

gotham-barbara-kean-harley-quinn-joker

Robin Lord Taylor mellett egyébként egy újabb ex-The Walking Deades érkezett a sorozatba, méghozzá Benedict Samuel, ő alakítja ugyanis Jervis Tetch, az Őrült Kalapost, aki egy fura Alíz Csodaországban (Alíz Gotham Cityben?) átiratnak köszönhetően tűnik fel Gothamben, méghozzá azért, hogy megtalálja a húgát Alízt (Alicet) és közben tovább rombolja a bűnözési statisztikákat a városban.

gotham-orult-kalapos

Mellette egy másik színészre, pontosabban színésznőre lesz érdemes figyelni, ő pedig Maggie Geha (őt a The Harrow című misztikus krimiben is láthatjuk idén), aki a hirtelen felnőtté lett Ivy Peppert alakítja. De hogy a karakterrel mik a tervei a készítőknek arra nagyon kíváncsi vagyok, mert van egy olyan sejtésem, hogy jól láthatóan semmi, ahogy Fish Mooneyval, Tabithaval, Butch-csal, vagy éppen Harley Bullockkal sem nagyon tudnak mit kezdeni, egyszerűen csak részesei ennek az univerzumnak.

poison-ivy-gotham

Mindenesetre én már nagyon unom, hogy a DC univerzumban bárki bármivel vagy bárkivel érintkezik kap tőle valami hülye képességeit, amit aztán persze másokra is ráragaszt. És ez nem csak a Gothamre igaz, ugyanez zajlik a The Flashben és A zöld íjászban is – jelenleg is.

Camren Bicondovába meg szerelmes vagyok, úgyhogy nem bánnám, ha a Macskanő kicsit jelentősebb szerepet kapna a Gotham 3. évadának folytatásában.

gotham-season-3-episode-3-photos-mad-city-look-into-my-eyes-02

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment
Close