Gotham sorozat – A 3. évad 5 rész után

Zseniálisnak közel sem nevezném, de a korábbi évadokhoz képes sokkal jobban nyitott a Gotham 3., Mad City alcímen futó évada. Már csak azt kellene elérni, hogy Pingvin mellett a többi karakter is érdekes legyen.

NEW YORK, NY - JULY 05: (EXCLUSIVE COVERAGE) Ben McKenzie and Jamie Chung was recently cast to play the part of Valerie Vale in FOX's "Gotham" on July 5, 2016 in New York City. (Photo by Steve Sands/GC Images)
0 705

Zseniálisnak közel sem nevezném, de a korábbi évadokhoz képes sokkal jobban nyitott a Gotham 3., Mad City alcímen futó évada. Már csak azt kellene elérni, hogy Pingvin mellett a többi karakter is érdekes legyen.

Természetesen még mindig Pingvin (Robin Lord Taylor) a legnagyobb kedvenc, az ő pillanatai hozzák a széria legviccesebb pillanatait, ráadásul elég különleges a kémia közte és Nygma (Cory Michael Smith) között, kíváncsian várom, hogy a készítők bevállalják e velük a ‘Túl a barátságon’-t? Egyébként is Pingvin karaktere az, ami a leginkább nyomon követhetően fejlődött az évadok során, sőt tulajdonképpen az ő a többi karakterrel való viszonya határozza meg az egész sorozatot. (Ez az autóból kukacként való kihajolás meg zseniális volt.)

gotham-pingvin

A 2. évad fináléjában cliffhangerként ellőtt csicska-Bruce (Stewie Griffin nyomán) végül semmi maradandót alkotott, egy jelenet volt, amelynél azt mondtuk jobb Batman lenne, mint az eredetije, de meg kell hagyni David Mazouz amilyen remek volt a Touchban, most éppen olyan pocsék színésznek látom, mint az Egyszer volt… szintén egyarcú gyerekszínészét.

A sorozat legnagyobb baja egyébként továbbra is az, hogy nem csak Bruce Wayne gyenge benne, hanem a főszereplő Jim Gordon (Ben McKenzie) történetszálai is kezdenek egyre unalmasabbá válni, egyszerűen sótlan a karakter és ennek köszönhetően a színész is. Ez a fejvadász-vonal is teljesen abszurd, tulajdonképpen ugyanazt csinálja, mint rendőrként, ugyanonnan veszi fel a fizetését, ugyanúgy hozzájut minden infóhoz és ugyanúgy jelentéseket ad a rendőrfőnöknek, mint amikor még ott dolgozott. Szóval egyszerűen érthetetlen, hogy mit akarnak ezzel…

Barbara Keannek (Erin Richards) ezzel szemben zseniális egysorosai vannak. Ha visszatekintünk az első évadra, kábé ő volt ennek a sorozatnak a legnagyobb gyengéje, most pedig Pingvin és Nygma mögött ő ad egy kis fazont a sorozatnak, sőt nem tartom lehetetlennek, hogy – az eredeti történetet átírva – idővel nem Barbara Gordont, hanem Harley Quinnt csinálnak belőle az alkotók.

gotham-barbara-kean-harley-quinn-joker

Robin Lord Taylor mellett egyébként egy újabb ex-The Walking Deades érkezett a sorozatba, méghozzá Benedict Samuel, ő alakítja ugyanis Jervis Tetch, az Őrült Kalapost, aki egy fura Alíz Csodaországban (Alíz Gotham Cityben?) átiratnak köszönhetően tűnik fel Gothamben, méghozzá azért, hogy megtalálja a húgát Alízt (Alicet) és közben tovább rombolja a bűnözési statisztikákat a városban.

gotham-orult-kalapos

Mellette egy másik színészre, pontosabban színésznőre lesz érdemes figyelni, ő pedig Maggie Geha (őt a The Harrow című misztikus krimiben is láthatjuk idén), aki a hirtelen felnőtté lett Ivy Peppert alakítja. De hogy a karakterrel mik a tervei a készítőknek arra nagyon kíváncsi vagyok, mert van egy olyan sejtésem, hogy jól láthatóan semmi, ahogy Fish Mooneyval, Tabithaval, Butch-csal, vagy éppen Harley Bullockkal sem nagyon tudnak mit kezdeni, egyszerűen csak részesei ennek az univerzumnak.

poison-ivy-gotham

Mindenesetre én már nagyon unom, hogy a DC univerzumban bárki bármivel vagy bárkivel érintkezik kap tőle valami hülye képességeit, amit aztán persze másokra is ráragaszt. És ez nem csak a Gothamre igaz, ugyanez zajlik a The Flashben és A zöld íjászban is – jelenleg is.

Camren Bicondovába meg szerelmes vagyok, úgyhogy nem bánnám, ha a Macskanő kicsit jelentősebb szerepet kapna a Gotham 3. évadának folytatásában.

gotham-season-3-episode-3-photos-mad-city-look-into-my-eyes-02