Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

GRINDELWALD BŰNTETTEI: Dumbledore szexualitása is fontos lehet az új Harry Potter-filmben

1

Arról, hogy a Roxfort igazgatóját melegként képzeli el, J.K. Rowling először 2011-ben beszélt.

A szerző a Halál ereklyéi-epizód kapcsán beszélt erről, és az is kiderült, hogy Dumbledore fiatalon a sötét varázslóba, Grindelwaldba volt szerelmes, míg kapcsolatuk hatalmas konfliktusba nem torkollott.

A következő Harry Potter-előzményfilmben, a Legendás állatok és megfigyelésük – Grindelwald bűntettei című filmben felbukkan majd a fiatal Dumbledore (Jude Law alakítja majd), aki Párizsban üldözi majd a menekülő Grindelwaldot, azaz megtörténik a két nagy mágus epikus találkozása. A rajongók pedig tudni szeretnék, része lesz-e majd a történetnek, a narratívának Dumbledore szexualitása.

David Yates rendező szerint, aki az Entertainment Weeklynek adott nyilatkozatot, nem. Vagy legalábbis direkt módon nem. “Beleszeretnek egymás ideáiba, ideológiáiba – és egymásba is”, összesen ennyit mondott a témáról.

Arról is beszél, hogy milyen Dumbledore-ra számítsanak a rajongók: “Lázadó és megy a maga feje után. Nagyhatású tanár a Roxfortban. Szellemes és karcos. Még nem a későbbi idős mester. Agilis férfi, és teljességgel az ellentéte Grindelwaldnak”

Ez persze nem azt jelenti, hogy a most következő részt követő három másik filmben nem kerül elő Dumbledore szexualitása, egy két évvel ezelőtti sajtótájékoztatón maga Rowling is tett arra célzást, hogy Dumbledore személyiségének ez az aspektusa is előkerül majd a Legendás állatok-filmekben. “Láthatjuk majd fiatal emberként, aki bajban van – nem volt mindig olyan józan, mint amilyennek megismertük”, mondta akkor J.K. Rowling.

Share This