Gyilkos vidék – Louisiana leghírhedtebb megoldatlan esete

Retired Detective Rhodes Sanchez and Detective Aubrey St. Angelo at burning field Front View.
0 526

A látszat ellenére a mocsarak közel sem ember által érintetlen helyszínek: a gyilkosok előszeretettel használják, hiszen ezek a területek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek szinte az összes bizonyíték eltüntetésében segítenek. A Discovery Channel új hatrészes sorozata, a Gyilkos vidék Louisiana mocsaraiba vezet, és az egyik leghírhedtebb, közel húsz éve lezáratlan gyilkossági ügybe avatja be a nézőt – ez a csatorna első olyan sorozata, amelyben valós időben követhetjük nyomon egy bűncselekmény megoldásának történetét.

Retired Detective Rhodes Sanchez and Detective Aubrey St. Angelo at burning field Front View.
Rhodes Sanchez és Aubrey St. Angelo nyomozók.

Amerikában vannak csodálatos helyek, ahol ember mintha még sosem járt volna… a látszat ellenére azonban ezek a nagyszerű tájak gyakran komor titkokat rejtenek – a mocsár például nagyszerűen képes eltüntetni nemcsak a holttestet, de még a gyilkossághoz tartozó további bizonyítékokat is.

A Gyilkos vidék a Louisiana állam központjától, Baton Rouge-tól mintegy 15 mérföldre, Iberville Parish megyében közel húsz éve, 1997 júniusában történt ügyet tárja fel. Eugenie Boisfontaine a Louisianai Állami Egyetem végzős hallgatója volt, akit utoljára az egyetem tavának környékén láttak, majd holttestét két hónappal eltűnése után találták meg egy vizesárokban, fejsérülésekkel.

Vajon ki a gyilkos és mi volt az indíték? Egyszeri eset ez, avagy egy gyilkosságsorozat egyik eleme? 1997 és 2003 között eltűnt és meggyilkolt nőkkel kapcsolatban hatvan ügy maradt feltáratlan a környéken, és Baton Rouge térségében egyszerre több olyan sorozatgyilkos is tevékenykedett, akiknek áldozatai ugyanabban az utcában laktak, mint Eugenie. Lehet összefüggés a gyilkosságok között?

Rodie Sanchez nyomozó 1997-ben kapta meg az esetet, és a mai napig gyakran forognak ekörül gondolatai. Végül úgy dönt, hogy visszatér a nyugállományból, és engedélyezteti az akta újranyitását. Rodie elkötelezett a rejtély megoldása iránt, és szeretné betartani Eugenie édesanyjának tett ígéretét: megtalálja lánya gyilkosait.

„Sosem felejted el az első bűnügyet, amellyel foglalkoztál, – mondta Rodie – ha egyszer belekóstoltál, egész életedben rendőr akarsz lenni. Nagyszerű életem volt a bűnüldözési osztályon több mint harminc évig. Hiányozni kezdett a munka, és minden nap eszembe jutott ez az eset” – tette hozzá.

Rodie-hoz a tehetséges, fiatal Aubrey St. Angelo nyomozó csatlakozik, aki nagyszerű emberismerő, és nem fél kemény kérdéseket feltenni. Ketten azonban nem fogják tudni megoldani ezt az ügyet – további kiváló nyomozók segítenek nekik az Iberville Parish megyei rendőrségről.

A kriminológiai vizsgálatok és a DNS-analízis sokat változott 1997 óta. Elegendő lesz ez ahhoz, hogy felfedjék az eset részleteit? Vajon Rodie megoldja az ügyet, amely mindig is üldözte őt, és megkezdheti megérdemelt pihenőjét?

A Gyilkos vidék sorozat megmutatja, ahogyan a nyomozók lépésről lépésre göngyölítik fel a közel húsz éve lezárt eset részleteit Louisiana állam hírhedt mocsárvilágában.

A Gyilkos vidék március 26-án szombaton, 22.00-kor látható a Discovery Channelen.