Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ha ez igaz, messze az év filmje az EXPEDÍCIÓ

Befutottak a film első kritikái, úgy tűnik sci-fi klasszikus született.

0

Habár a mozik helyett a Netflixen terjesztik majd a filmet, Alex Garland, az Ex Machina rendezőjének új filmje így is hatalmas siker előtt áll.

A Natalie Portman főszereplésével készült Annihilation (az alapjául szolgáló regény Expedíció címen jelent meg itthon) néhány hónappal ezelőtt még a magyar mozibemutatójára (is) várt, majd a Paramount úgy döntött, hogy a jogok egy részét eladja a Netflixnek (Hello, The Cloverfield Paradox) és csak az USA, Kanada és Kína filmszínházaiban vetítik majd a filmet. Ez ugye azt jelenti, hogy hozzánk is jó eséllyel csak magyar felirattal érkezik majd. Na de, most nem is ez a lényeg, hanem az első vetítések visszhangja.


Alex Garland Expedíciója egyszerűen fenomenális! Gyönyörű és lenyűgöző, zseniális alakításokkal. Figyelemre méltó vízió, és van benne egy olyan elképesztő jelenet, ami után szó szerint megszédültem. Nem is kérdés, hogy az idei Top 10-es listámon helye van.

Csak, hogy tisztázzuk; az Expedíció egy új sci-fi klasszikus! Zseniális, izgalmas és provokatív, legalább olyan metaforikus mélységekkel, mint amilyen feszült narratívával rendelkezik. A padlón vagyok.

Alex Garland Expedíciója egy újabb példánya az intelligens sci-fiknek, amikből sajnos nem látunk eleget. Kőkemény nők a főszerepben, és egy egyszerre gyönyörű és aljas módon felkavaró történet, plusz egy olyan befejezés, amiről napokig fogtok beszélni. Imádtam!

Ez az a fajta sci-fi, amit mindig annyira hiányolunk. Merész, kihívást jelentő, egyedülálló, vizuálisan lenyűgöző. A legkevésbé sem lepne meg, ha mesterműként vonulna be a filmtörténelembe – és valószínűleg az is.

Most láttam az Expedíciót, és az ördögbe, ez valami csodálatos volt! Gyönyörűen elkészített, okos mű, ami végig leköti a figyelmet. Egy darabig még emésztenem kell, és újra is akarom nézni!

Az Expedíció ízig-vérig Alex Garland, az Ex Machina intelligenciájával. Erőszakos, lassan építkezik, aztán hirtelen beleszögez a székedbe. Egy ideig emészteni kell még, a Paramount az anyám! után megint egy hatalmas kockázatot vállalt.

És ezt a filmet nem merte (?) moziba küldeni a stúdió…

Share This