Ha már Stranger Things, akkor…

0 293

Én speciel nagyon sajnálom, hogy pont akkor voltunk kényszerszüneten, amikor a Stranger Things-szel hatalmasat robbantott a Netflix. Mivel a sorozatról már kábé mindent leírt a világ- és a hazai sajtó is, így egy N+1. kritikát teljesen feleslegesnek tartok. Úgyis tudjátok a végét: 10/10.

st

Bár speciel a Netflix korábbi projektjeit is nagy becsben tartottam, ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy a Stranger Things az a sorozat, aminek megnézése után fogtam magam és előfizettem a Netflixre. Nem azért, mert más útvonalon nem tudnék hozzájutni a sorozathoz, hanem egész egyszerűen azért, mert ez a stúdió megérdemli ezt a támogatást.

Magyarország persze még csak most ismerkedik a Netflix-szel, amit kissé hátráltat, hogy  a Netflixen elérhető műsorok magyar feliratokban sem bővelkednek (mostanság éppen a The Blacklist – Feketelista sorozathoz kezdtek el szállingózni a feliratok), de azért én bízom benne, hogy szép lassan felfedezik a magyarok az online videótékát.

És ha így lesz, mindenképpen nézzetek rá a Sense8 és az immár 2. évadánál tartó (és a harmadikkal biztosan véget érő) Bloodline sorozatokra is, amelyek itthon nem kaptak akkor figyelmet a sajtótól, mint a Kártyvár, a Narcos, az Orange is the New Black vagy a Marveles sorozatok, de higyjétek el, minimum annyira minőségiek.

A Sense8-at elsősorban a misztikus sorozatok rajongóinak ajánlom, még a Bloodline egy olyan kőkemény családi dráma, ami simán földbedöngöli a Ewing-családhoz szokott nézőket.