Ha sok nyomozós sorozatot láttál, ez a játék neked való

0 220

A Google technológiáját felhasználva egy magyar ügynökség kreatív detektívjátékot készített, amelyben egyetlen szó a megoldás: a gyilkos neve. Kilétére nekünk kell rájönni a nyomokból.

Hét helyszín, kilenc szereplő, egy rejtély és egyetlen megoldás – leegyszerűsítve erről szól az a magyar interaktív webes játék, amellyel egy detektív bőrébe bújva megoldhatunk egy – természetesen fiktív – gyilkossági ügyet. A megoldás a részletekben rejlik, erre gondoljon, amikor ezen az oldalon elkezdi a játékot.

A nyomozás előtt nem árt a 9 főszereplő jellemzését elolvasni az oldal alján, majd feljebb a fejlesztő INTREN ügynökség irodáit járni. Mármint virtuálisan, köszönhetően a Google Inside View technológiájának, amellyel az iroda hét helyiségében nyomokat hagytak. Ezeket kell figyelembe venni, míg rá nem jövünk, hogy ki a gyilkos.

A játékban Jack Gloom detektív szerepében göngyölíthetjük fel Skippy, a rikkancs halálának okát. A helyszíni szemlék után a játékban szereplő karakterek profiljaival az utolsó nyomok is megtalálhatóak a detektívtörténet megoldásához. A gyilkos nevének beírása után megtekinthető a történet rövidfilmje is.