Itt a Halálos iramban 8 magyar előzetese, avagy Dominic Toretto a barátai ellen fordul

0 804

A Halálos Iramban filmek története egyáltalán nem szokványos. A 2000-es évek elején még az akkor igazán menőnek számító utcai tuningolás és utcai versenyzés volt a középpontban, de ez a történetszál két közepesen sikeres film után elhalt, ráadásul folyamatosan fogytak a színészek. Vin Diesel az első, Paul Walker a második után szállt ki, hogy a harmadik Japánban játszódjon egy teljesen új főszereplővel. A 2000-es évek második felében azonban Diesel újra jó ötletnek tartotta, hogy visszatérjen Dominic Toretto szerepébe. Mivel a stáb többi tagja sem lett igazán nagy sztár ezért össze lehetett szedni a bandát és az utcai versenyzés helyett az akciófilmek irányába tolni a szériát. A bevétel pedig minden egyes újabb filmmel csak tovább nőtt, ezért nem meglepő, hogy meg sem állnak tíz filmig.

halalos-iramban-film-bevetelek

Az új Halálos iramban filmet (The Fate of the Furious) 2017 áprilisában mutatják be Amerikában, nálunk is jön rögtön világpremierként április 13-án. A történet részletei egyelőre nem ismertek. Az biztos, hogy a Charlize Theron által játszott Cipherrel gyűlik meg a főszereplőknek baja.

A rendező F. Gary Gray, aki a magyarországi mozis forgalmazásból kimaradt Straight Outta Compton című filmmel keltette fel a producerek, stúdiófőnökök figyelmét, de autós üldözések forgatásával is bizonyított már, ő készítette a 2003-as Olasz meló című filmet is.

halalos-iramban-8-poszter

A most a filmhez kiadott közel három és félperces ízelítő ahelyett, hogy pár bombasztikus kunszttal letudta volna a rajongók kíváncsiságának felcsiholását, inkább a történetre koncentrál (persze, azért hihetetlenül látványos akciók is vannak, egy ponton még egy tengeralattjáró is előkerül). Nem várt fordulat lendíti be az új epizód sztoriját: Dom (Vin Diesel) egy bevetés során hirtelen hátat fordít választott családjának, és a rasztásított hajú Charlize Theron által játszott cyberterrorista hatása alá kerül.

A hetedik részt többek között Abu Dhabiban forgatták, a mostani epizódban Kuba adja majd a tengerparti, koktélszürcsölős helyszínt. A Karib-tenger mellett Izlandon is forgattak, jégen száguldó kocsikkal próbálják felülmúlni a felülmúlhatatlant, és az eddigieknél is hajmeresztőbb mutatványokat bemutatni.

A korábbi részekből visszatér Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Jordana Brewster és Lucas Black, de újra láthatjuk majd Kurt Russellt, Jason Stathamet, Elsa Patakyt, illetve a hetedik részben megismert Ramsey nevű csodaszép hackerlányt, akit a Trónok harcá-ban Daenerys Targaryen szolgálóját alakító Nathalie Emmanuel játszik.

A jól ismert társaság ezúttal Scott Eastwooddal, Charlize Theronnal és Helen Mirrennel fog bővülni. Clint Eastwood fia a Kurt Russell által játszott szövetségi ügynök beosztottját alakítja, az Oscar-díjas színésznő pedig a film már említett főgonoszát, Ciphert formálja meg. Theron karakteréről azt rebesgetik, hogy a sorozat legemlékezetesebb gonosztevője lesz: hiába fog szörnyű dolgokat művelni, a nézők önkéntelenül is vonzódni fognak hozzá. Mirren szerepét titokban tartja a produkció, őt az előzetesben sem láthatjuk.