Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Itt a Halálos iramban 8 magyar előzetese, avagy Dominic Toretto a barátai ellen fordul

0

A Halálos Iramban filmek története egyáltalán nem szokványos. A 2000-es évek elején még az akkor igazán menőnek számító utcai tuningolás és utcai versenyzés volt a középpontban, de ez a történetszál két közepesen sikeres film után elhalt, ráadásul folyamatosan fogytak a színészek. Vin Diesel az első, Paul Walker a második után szállt ki, hogy a harmadik Japánban játszódjon egy teljesen új főszereplővel. A 2000-es évek második felében azonban Diesel újra jó ötletnek tartotta, hogy visszatérjen Dominic Toretto szerepébe. Mivel a stáb többi tagja sem lett igazán nagy sztár ezért össze lehetett szedni a bandát és az utcai versenyzés helyett az akciófilmek irányába tolni a szériát. A bevétel pedig minden egyes újabb filmmel csak tovább nőtt, ezért nem meglepő, hogy meg sem állnak tíz filmig.

Az új Halálos iramban filmet (The Fate of the Furious) 2017 áprilisában mutatják be Amerikában, nálunk is jön rögtön világpremierként április 13-án. A történet részletei egyelőre nem ismertek. Az biztos, hogy a Charlize Theron által játszott Cipherrel gyűlik meg a főszereplőknek baja.

A rendező F. Gary Gray, aki a magyarországi mozis forgalmazásból kimaradt Straight Outta Compton című filmmel keltette fel a producerek, stúdiófőnökök figyelmét, de autós üldözések forgatásával is bizonyított már, ő készítette a 2003-as Olasz meló című filmet is.

A most a filmhez kiadott közel három és félperces ízelítő ahelyett, hogy pár bombasztikus kunszttal letudta volna a rajongók kíváncsiságának felcsiholását, inkább a történetre koncentrál (persze, azért hihetetlenül látványos akciók is vannak, egy ponton még egy tengeralattjáró is előkerül). Nem várt fordulat lendíti be az új epizód sztoriját: Dom (Vin Diesel) egy bevetés során hirtelen hátat fordít választott családjának, és a rasztásított hajú Charlize Theron által játszott cyberterrorista hatása alá kerül.

A hetedik részt többek között Abu Dhabiban forgatták, a mostani epizódban Kuba adja majd a tengerparti, koktélszürcsölős helyszínt. A Karib-tenger mellett Izlandon is forgattak, jégen száguldó kocsikkal próbálják felülmúlni a felülmúlhatatlant, és az eddigieknél is hajmeresztőbb mutatványokat bemutatni.

A korábbi részekből visszatér Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Jordana Brewster és Lucas Black, de újra láthatjuk majd Kurt Russellt, Jason Stathamet, Elsa Patakyt, illetve a hetedik részben megismert Ramsey nevű csodaszép hackerlányt, akit a Trónok harcá-ban Daenerys Targaryen szolgálóját alakító Nathalie Emmanuel játszik.

A jól ismert társaság ezúttal Scott Eastwooddal, Charlize Theronnal és Helen Mirrennel fog bővülni. Clint Eastwood fia a Kurt Russell által játszott szövetségi ügynök beosztottját alakítja, az Oscar-díjas színésznő pedig a film már említett főgonoszát, Ciphert formálja meg. Theron karakteréről azt rebesgetik, hogy a sorozat legemlékezetesebb gonosztevője lesz: hiába fog szörnyű dolgokat művelni, a nézők önkéntelenül is vonzódni fognak hozzá. Mirren szerepét titokban tartja a produkció, őt az előzetesben sem láthatjuk.

Share This