Halt and Catch Fire – CTRL nélkül – Így kezdett a sorozat 3. évada

Odakint már véget ért a Halt and Catch Fire – CTRL nélkül 3. évada, nálunk csak most kezdett, de sebaj, még mindig jobb, mintha sose kaptuk volna meg ezt a remek sorozatot, amely lépésről lépésre forrta ki magát, hogy a 3. évadra már a Szilícium-völgyet is bevegye. És a legszebb, hogy ha meg kellene magyaráznom, hogy miért imádom ezt a sorozatot, akkor elég nagy bajba lennék, hiszen mitől lehet érdekes egy nemnörd nemgíknek egy sorozat, amelyben előbb számítógépet, majd számítógépes játékokat alkotnak, most pedig ismét igencsak forradalmi dolgon ügyködnek.

haltcatchfire-s3-ren

Elsősorban a karakterei és a színészek miatt, másrészt meg azért, mert olyan tudatos alapossággal van felépítve számítástechnika hőskora, hogy lehetetlen nem leborulni az alkotók nagysága előtt. A 3. évadra ráadásul már olyan központi témák is előtérbe kerülnek, mint a vírusirtás, a személyiségi jogok vagy éppen egy online piactér. A Halt and Catch Fire főhősei mindig mernek nagyot álmodni, hogy aztán jöjjön Joe McMillan és lenyúlja az álmukat, hiszen ahogy az az évadnyitóban is elhangzik: úgy keríti a hatalmába az embert, mint a drog. A most viszonylag kevés játékidőt kapó Joe ezúttal is nagyot húz, de ezt már a második évad fináléjában sejthettük, még a többiek pedig megtapasztalják, hogy egyrészt lassan túlnő rajtuk a saját teremtényük és nem lehet mindent feketeként és fehérként jellemezni, másrészt meg a „kaliforniai álom”-ba sokkal könnyebb bekerülni, mint ott ragadni.

Persze az elhivatottságuk szemernyit sem csökkent és ez a szenvedély, ami viszi előre a sorozatot. A Halt and Catch Fire-ben ugyanis tényleg, de mindent feltettek és feláldoztak azért a Zendülés tagjai, hogy történelmet írjanak, vagy ha nem is legalább saját álmaikat megvalósítsák. Az odáig vezető út meg tudjuk, hogy Joe McMillannel van kikövezve. Úgyhogy nem lesz egyszerű.

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment
Close