Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Halt and Catch Fire – CTRL nélkül – Így kezdett a sorozat 3. évada

0

Odakint már véget ért a Halt and Catch Fire – CTRL nélkül 3. évada, nálunk csak most kezdett, de sebaj, még mindig jobb, mintha sose kaptuk volna meg ezt a remek sorozatot, amely lépésről lépésre forrta ki magát, hogy a 3. évadra már a Szilícium-völgyet is bevegye. És a legszebb, hogy ha meg kellene magyaráznom, hogy miért imádom ezt a sorozatot, akkor elég nagy bajba lennék, hiszen mitől lehet érdekes egy nemnörd nemgíknek egy sorozat, amelyben előbb számítógépet, majd számítógépes játékokat alkotnak, most pedig ismét igencsak forradalmi dolgon ügyködnek.

Elsősorban a karakterei és a színészek miatt, másrészt meg azért, mert olyan tudatos alapossággal van felépítve számítástechnika hőskora, hogy lehetetlen nem leborulni az alkotók nagysága előtt. A 3. évadra ráadásul már olyan központi témák is előtérbe kerülnek, mint a vírusirtás, a személyiségi jogok vagy éppen egy online piactér. A Halt and Catch Fire főhősei mindig mernek nagyot álmodni, hogy aztán jöjjön Joe McMillan és lenyúlja az álmukat, hiszen ahogy az az évadnyitóban is elhangzik: úgy keríti a hatalmába az embert, mint a drog. A most viszonylag kevés játékidőt kapó Joe ezúttal is nagyot húz, de ezt már a második évad fináléjában sejthettük, még a többiek pedig megtapasztalják, hogy egyrészt lassan túlnő rajtuk a saját teremtényük és nem lehet mindent feketeként és fehérként jellemezni, másrészt meg a „kaliforniai álom”-ba sokkal könnyebb bekerülni, mint ott ragadni.

Persze az elhivatottságuk szemernyit sem csökkent és ez a szenvedély, ami viszi előre a sorozatot. A Halt and Catch Fire-ben ugyanis tényleg, de mindent feltettek és feláldoztak azért a Zendülés tagjai, hogy történelmet írjanak, vagy ha nem is legalább saját álmaikat megvalósítsák. Az odáig vezető út meg tudjuk, hogy Joe McMillannel van kikövezve. Úgyhogy nem lesz egyszerű.

Share This