Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Hangulatos, látványos klipet kapott a Leander Kills Élet című dala

0

Köteles Leander metal zenei formációja, a Leander Kills A Dal című, Eurovízióra castingoló műsor idei szériájának legkiemelkedőbb versenyzője. Ezt nem azért írom, hogy a többi előadót ledegradáljam vagy megsértsem, egyszerűen csak szeretném kifejezni, hogy mennyire lenyűgözőnek tartom azt, amit ez a nagyszerű zenész már hosszú évek óta művel a hazai kemény zene berkein belül.

Leandernek volt egy korábbi zenekara is, a Leander Rising, amely öt éves fennállása alatt akkora népszerűségre tett szert, hogy a Barba Negrában telt ház fogadta a 2015-ös búcsúkoncertet. A jóformán rögtön ezután megalakult Leander Kills máris nagy lépésekben halad felfelé az elismertségi létrán, ami nem is csoda, hiszen a magyarországi modern metal műfaj talán legerősebb képviselőjéről van szó.

A Dal-ban Élet című nótájukkal versenyeznek a srácok, ami meg is nyerte (mondjuk, valljuk be, nem meglepő módon) a mezőny legjobb szövegének járó díjat. Most a nótához tartozó klip is befutott, amit a műfajt kevésbé kedvelőknek is csak ajánlani lehet, hiszen rendkívül kreatív, látványos videóról van szó.

 

A Leander Kills eddigi életműve még meglehetősen kevés nótát tartalmaz, ám ezek skálája még így is változatosabb sok más zenekar évtizedes pályafutásánál.

Van a repertoárban zúzós-fetrengős királyság:

És gyönyörű akusztikus darab is:

 

Meg persze egyebek!

Share This