Hap and Leonard – Sorozatpremier az AMC-n

0 768

Joe R. Lansdale detektívregénye alapján készült a hatrészes „Hap and Leonard” sorozat, amely az egyesült államokbeli Texasban játszódik, a ’80-as években. A sztori eredeti, vicces, egyben noir hangulatú, a karakterek kiválóak. A Hap and Leonard sorozatot november 21-től, hétfő esténként 22:00 órától vetíti az AMC.

hap-and-leonard-sorozat

A „Hap and Leonard” főszereplői Hap Collins (James Purefoy), egy texasi srác, akinek gyengéi a déli nők, és Leonard Pine (Michael Kenneth Williams), egy hirtelen természetű vietnami veterán, akik jóbarátok, és mágnesként vonzzák a bajt. A sorozat elején épp mindketten elveszítik a munkájukat, amikor feltűnik Hap múltjának vonzó „részlete”, a szexi exfeleség, Trudy Fawst (Christina Hendricks). Trudy véletlenül nem szokott felbukkanni, most épp egy homályos üzleti ajánlata van, amely persze nagyon sok pénzzel kecsegtet. Trudy azt kéri, segítsenek megtalálni egy, még a ’60-as években egy rablásból eltűnt zsákmányt, egymillió dollárt. Mivel Hapet és Leonardot beborítják a kifizetetlen számlák, így nem sokat gondolkoznak, ráállnak az üzletre. De könnyen pénzt szerezni korántsem lesz könnyű.

A Hap and Leonard sorozat remek karaktereket épít a hat rész során. Hap és Leonard mellett a kalandban felbukkan még egy csapat kipurcant forradalmár, pár pszichopata gyilkos, némi elveszett zsákmány és persze a zsaruk.

A sorozat alapja Joe R. Lansdale amerikai regényíró Hap and Leonard detektív-sorozata. Eddig összesen 9 regénye jelent meg a két texasi figurával, most készül a tizedik. A Hap and Leonard televíziós sorozat az első regényen alapul, amelynek címe Savage Season.

A Hap and Leonard sorozat bemutatója november 21-én, 22-kor lesz az AMC-n. A további részeket hétfőnként, ugyanebben az időpontban vetíti a csatorna.