Heroinfüggő lehetett George Michael

0 305

Magányosan halt meg angliai otthonában George Michael. Az énekes barátja, Fadi Fawaz a The Daily Telegraph című brit napilapnak elmondta: ő találta meg az énekest holtan karácsony első napján. Azt tervezték, hogy aznap együtt ebédelnek, és amikor átment George Michaelhez, hogy felébressze, az énekes már nem élt, “egyedül, békében halt meg, ágyában fekve (…) Nem tudjuk, mi történhetett” – idézi a brit lap keddi kiadása a néhai szupersztár barátját, akinek mesterfodrászként több híres vendége is volt.

A Telegraph név nélkül idézett forrásokra hivatkozva felfedte azt is, hogy George Michael az utóbbi egy évben egyre súlyosabb heroinfüggőséggel is küzdött. Állítólag többször is sürgősségi ellátásra szorult, egyszer túladagolás miatt vitték kórházba.

“Heroint használt. Csoda, hogy szervezete egyáltalán eddig bírta” – idézett egy névtelen forrást a keddi The Daily Telegraph.

George Michael menedzsere, Michael Lippman szerint az énekes halálát hirtelen szívmegállás okozta. A brit lapnak nyilatkozó szakemberek szerint a hirtelen szívhalál gyakori a heroinfüggőségben szenvedők körében.

Az énekest már korábban is többször bajba sodorták szenvedélybetegségei. 2010 nyarának egy hajnalán terepjárójával hajtott be az észak-londoni Hampstead kerület egyik fotószaküzletébe. A kiérkező rendőrök a járó motorú kocsiban találtak rá, zsebében marihuánás cigarettákkal. Később ezért nyolc hét szabadságvesztésre ítélték, ebből négy hetet le is ült, és öt évre eltiltották a járművezetéstől.

Három évvel korábban százórányi közmunkára ítélték és két évre bevonták a jogosítványát, miután szintén bódult állapotban húzták ki az út közepén álló Mercedeséből London egyik forgalmas főútvonalán.

Tavaly az a hír terjedt el róla a brit sajtóban, hogy miután kokainfüggővé is vált, titokban egy évet töltött egy svájci rehabilitációs intézetben.

Öt éve, 2011 telén saját szavai szerint is épphogy túlélte hirtelen rátört tüdőgyulladását, amellyel egy bécsi kórházban kezelték csaknem egy hónapig. Hírek szerint az énekes egy ideig válságos állapotban volt. Az apai részről görög-ciprusi származású művész ezt maga is megerősítette, miután hazatért Angliába, mondván: a bécsi kezelés alatt voltak időszakok, amikor “egy hajszálon múlott”, hogy életben marad-e.

A Telegraph keddi beszámolója szerint a BBC-t néhány évvel korábban arra kérte, hogy ne adjon le egy vele készített, 2007-es interjút. Abban arról beszélt ugyanis, hogy évek óta nem merte alávetni magát HIV-szűrésnek, mert félt, hogy az eredmény pozitív lenne. A lap forrásai szerint az énekes “legalább egy” korábbi partnere a HIV-vírus okozta betegségben halt meg – írja a hvg.hu.