Hétfői híreső: 8 új sorozatból 8 nem saját ötlet

8 új sorozatot jelentettek be hétvégén, ebből 4 regényadaptáció, 2 mozifilmadaptáció, kettőnek pedig túlságosan ismerős a sztorija. Persze ettől még lehet, hogy remek sorozatok lesznek.

0 440

Ma kezd a Tömény történelem a Comedy Centralon.

Október 24-én debütál a Tömény történelem a Comedy Centralon

Koppány vezért lúzerként, Drakulát török-magyar kettősügynökként mutatja be a Comedy Central új saját gyártású műsora, a Tömény történelem. Az október 24-én debütáló sorozatban olyan bevállalós sztárok néznek a pohár fenekére, mint Ganxsta Zolee, Dombóvári István, Lakatos Márk vagy éppen Scherer Péter, hogy történelmünk eseményeit mámoros állapotban írják újra.

Az NBC berendelte pilotszkriptnek (vagyis megírják az első rész forgatókönyvét) az 1992-es mozifilm, a Sneakers (itthon: Komputerkémek) feldolgozását.

Az ABC pedig ugyanezt tette a Közellenség (Enemy of the State) című film alapjaira építve.

Sorozat készül Dean R. Koontz könyvéből, a Dark Rivers of the Heart-ból (A szív sötét folyói). A sorozat egy férfiről szól, aki megismer egy lányt, aki másnapra eltűnik egy titokzatos szervezetnek köszönhetően. A férfi az életét kockáztatva végül rátalál, s együtt veszik fel a harcot a névtelen és arctalan szervezettel, amely mindenható hatalomként akar az emberekre telepedni.

Dougray Scott főszereplésével sorozat készül Irwin Welsh Crime című regényéből. A könyv annak a Mocsok-nak a folytatása, amelyből film is készült. Ebben egy pedofilhálózatot göngyölítenek majd fel. Azt még nem tudni melyik csatornára érkezik, de limitált, 6 epizódos lesz.

Ian McGuire regénye alapján sorozatot készít a BBC a The North Waterből. A sorozatban egy bukott katonai orvos egy bálnászhajó fedélzetének tagja lesz, aminek egy pszichopata a vezetője.

Adam Hamdy saját, Pendulum című történetéből készítene sorozatot. Ebben egy átlagember kezd egy sorozatgyilkos üldözésébe többek közt az internet segítségével.

A CBS Salvation címmel rendelt be sorozatot. A sorozatban egy aszteroida tart a Föld felé és az emberiségnek 6 hónapja van, hogy kitaláljon valamit.

Lifeline címen sorozatot rendelt be a Youtube Red. Az alapsztori kissé hasonlít a Különvéleményhez, ebben is előre látják a gyilkosságokat, haláleseteket, de nem a rendőrség áll a középpontban, hanem egy biztosítótársaság, aki 33 nappal az ügyfél halála előtt elküldi a jövőbe az ügynökét, hogy az megakadályozza a halálesetet. Ráadásul a sorozat egyik producere Dwayne Johnson lesz.

A Freeform elkaszálta a Guilt című sorozatát.