Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Hihetetlen tragédiával ért véget a THE WALKING DEAD 8. évadának őszi fináléja

A cikk kemény spoilereket tartogat azoknak, akik még nem látták a sorozat 8. évadának 8. részét

0

Sokat elmélkedhetnénk azon, hogy hogyan lett a The Walking Deadből, a sorozatok császárából mostanra egy zs-kategóriás vágásokkal és kameramunkával  operáló és különösen kiemelkedő pillanatoktól mentes tévésorozat, de az a helyzet, hogy a mostani (a 8. évad 8. része) epizódban ismét olyat húztak, hogy abba beleremeg a sorozatot több ágon – és egyébként joggal – szapuló nagyközönség és média.

Az USA-ban tegnap este bemutatott nyolcadik epizód ugyanis váratlan és brutális fordulatot vett. Rick fia, Carl a Megmentőkkel folytatott csatározás közben megsérült, az egyik élőhalott (furcsa mód on-screen, vagyis képernyőn kívül) megharapta őt, és ez pontosan tudjuk, hogy mit jelent. Carl meghal. Vagyis félig már halott is.

Érdekes módon a tényleges halálát várhatóan csak a februárban érkező 9. részre tartogatják, de a mostani epizód még így is nagyobbat szólt, mint a mindenféle előzetes fogadalmakkal felturbózni kívánt, majd nagy lufivá váló 100. rész (ez volt a mostani évad első része).

Ha abban bíznánk, hogy a sorozat valami erőltetett csavarral az élők sorában tartja a karaktert, nem is tévedhetnénk nagyobbat.

Maga Scott Gimple showrunner árulta el, hogy a harapásnak pontosan olyan következményei lesznek Carl esetében, mint a sorozat történetében bármikor, azaz Rick fiára a biztos halál vár. Ezt az őt alakító színész is megerősítette, aki elárulta, hogy nem önszántából hagyja ott a sorozatot, az írók – szerinte nagyon is helyes – döntése volt a fordulat.

Carl halála már csak azért is meglepő, mert a képregényekben a karakter még mindig él és virul, sőt szépen lassan apja Rick helyett ő válik a központi alakjává a történetnek, ezért is nagyon merész húzás a tévésorozat alkotói részéről, hogy meghúzták a szereplő halálát.

Azt már csak remélni merjük, hogy Carl halálának nagy hatása lesz a sorozatra és a főbb karakterek következő mozzanataira.

Ami kissé érthetetlen, hogy Carlt mikor és hogyan harapták meg, hiszen rajta kívül már senki nem tartózkodott Alexandriában, amikor azt elkezdték bombázni, amíg láttuk, addig pedig járkálókkal sem nagyon találkozhatott – még a csatornában sem. Persze az is lehet, hogy erre is választ kapunk az őszi félévadnyitóban.

UPDATE: Hivatalosan ugyan még nem erősítették meg, de a legnépszerűbb elmélet szerint Carlt a 6. részben érte a harapás, még akkor, amikor az arab srácot, Siddiqet igyekezett megmenteni az erdőben – így már az is logikus, miért vállalt ekkora kockázatot az alexandriaiak megmentésekor.

Share This