Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? Harmadszorra már rutinból.

0 1 460

A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? immár harmadszorra próbál meg jelentőset újítani, úgy, hogy közben az alaptörténet szellemiségét nem nagyon babrálják meg. Tény, hogy a remek első és mondhatni szerkezetileg még nagyszerűbb második évad után már nagyon nehéz újat mutatni, így az íróknak rendesen fel volt adva a lecke az új évadra. Nem is igazán sikerült nagyot dobbantaniuk – legalábbis a nyitányra.

how-to-get-away-with-murder

Az idővonalakon való ugrálás ezúttal nem hozott túlságosan nagy ’vatafakokat’, még a kvázi sok idő eltelte nem volt túl nagy hatással a főhősök egymással szembeni kémiájára. S ha már kémia, kifejezetten szemet bántóak a sorozat azon elemei, amikor két szereplő halálos szerelmet vall egymásnak, majd ennek apropóján az egyik arra a következtetésre jut, hogy akkor szakítaniuk kellene, a másik meg gond nélkül elfogadja azt. Ezek az írói húzások azok közé tartoznak, amit konkrétan feldolgozni sem bírok, igazi egybites megoldások arra az esetre, ha később valamivel (évődés, alkohol, drog, szex) ki kellene tölteni a játékidőt.

how-get-away-murder

Persze a HTGAWM esetében már megszokhattuk ezeket a mázas húzásokat, csak hogy eddig a máz mellett volt olyan körítés, hogy simán elnéztük a sorozatnak ezeket a gyengébbik nemnek szóló kiáltványokat.

Most azonban – mint fentebb is írtam – nem volt meg az a pörgés-zúzás-álleesés, ami korábban, legalábbis az évadnyitóban ellőtt fordulatok, a későbbi cselekményeknek való megágyazás olyan lapos volt, mint 2010 óta a Forma-1.