Homer Simpson több mint 20 éve kómában van

0 414

Az animációs sorozatok nagy részétől már megszokhattuk, hogy a hősei nem igazán öregednek. Különösen szembetűnő ez olyan sorozatoknál, amelyekben gyerekek is szerepelnek. Ilyen a Simpson család, a Family Guy vagy éppen a South Park is, amelyekben nagyon ritka, ha a gyerekek felcseperednek. Úgy tűnik a Simpson családban nem véletlenül van ez így. Sőt, 1993 óta az összes Simpson család évad csak a főhős fejében játszódik.

Homer Simpson ugyanis egy elmélet szerint azóta kómában van és ezt nagy alapossággal be is tudjuk bizonyítani.

Homer Isten 1992 október

1992. október: A Homer the Heretic címet viselő epizódban Homer Istennel beszélget:

Homer: Istenem, meg kell kérdeznem valamit. Mi az élet értelme?

Isten: Homer, nem tudom megmondani.

Homer: Gyerünk!

Isten: Majd megtudod, ha meghaltál. Homer: Nem tudok várni addig!

Isten: Akkor várj hat hónapig.

Homer: Nem, mondd el most!

Isten: Nos, rendben. Az élet értelme …

1993. április (vagyis éppen hat hónappal később) jött a So It’s Come to This: A Simpsons Clip Show című rész:

Ebben az epizódban Bart Bolondok-napi tréfája miatt Homer kómába esik. Az epizód végén Homer felébred és neki ugrik Bart nyakának, hogy szokás szerint kisebb fojtogatást vigyen véghez. De mi van akkor, ha ez meg sem történt? Mi van akkor, ha Homer azóta is vegetatív állapotban van és minden amit azóta láttunk csak Homer fantáziája?

Talán ez az oka annak, hogy nem igazán öregednek a főhősök. Homer emlékezetében ugyanis Bart, Lisa illetve Maggie 10, 8 illetve 1 éves.

Bár a főszereplők kora nem változik, az események folyamatosan a “mával” haladnak, ennek egyik oka lehet, hogy a kómában fekvő betegek egy része hallja a külvilág történéseit, így eshet meg, hogy Homer fantáziájában olyan 1993-ban még nem tényezőnek számító alakok is felbukkannak, mint Lady Gaga, Cristiano Ronaldo vagy éppen Jack Bauer.

Homer kórtermében mondjuk éppen Lady Gagáról beszélnek a tévében/rádióban, Homer tudatában pedig így jelenik meg a dolog:

Simpson Lady Gaga

De van ennél egy sokkal érdekesebb momentum is.

A fent nevezett Simpson család epizód előtti epizódokban mi is történt?

  • Bart csal az IQ-teszten.
  • Homer le akarja tenni az alkoholt.
  • Marge azt hiszi Homer megcsalta.
  • Lisa odavan a tanárnőjéért.

Ha megnézitek ezek mind földhözragadt, hétköznapi dolgok, amik tényleg megtörténhetnek. De mi következett a Homer kómába esése után?

  • Homer az űrbe ment.
  • Skinner igazgatóról kiderül, hogy egy csaló.
  • Mr. Burns lencsevégre kapja a Loch Ness-i szörnyet.
  • Homer szupergonosz lesz.
  • Bart és Homer vesz egy versenylovat…

Ha megnézitek, ezek viszont már sokkal képtelenebb dolgok, mintha tényleg Homer elborult fantáziájának szüleményei lennének, amelyet mondjuk Homer a vele egy szobában tartózkodók szövegfoszlányaiból épít fel.

Ezt az elméletet nagyon sokan elképzelhetőnek tartják. Annyi bibi van csak, hogy a fenti, 1992-es Istenes epizódban Istennek 4 ujja van és mint azt Matt Groening korábban elmondta Isten az egyetlen Simpson-karakter, akinek öt ujja van. Akkor Homer nem is Istennel beszélgetett, csak álmodta az egészet? Mert ez borítaná az egész elméletet.

Simpson Isten 4 ujj