Humans 2. évad – Az androidok már a spájzban vannak

0 606

Oké, hogy mostanság minden a Westworldről szól, de azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tavaly bemutatott Humans című sorozatban is kezdenek öntudatra ébredni az elektromos bárányokkal álmodók és itt bizony már szabadulniuk sem kell, ugyanis a hétköznapi háztartások részei.

humans

Akciódúsnak persze továbbra sem nevezhető a sorozat, sőt az akciójelenetek kifejezetten bénák, de ahogy tavaly is úgy idén is megvan a sajátos kis atmoszférája a sorozatnak és nem csak az átmenetileg vörössé lett Niska és Anita kisugárzása miatt.

Az évadnyitó központi szereplője egyébként Niska volt, aki nagyjából Skynet-üzemmódba kapcsolta magát és a lopott kódsorral arra törekszik, hogy minél több hozzá hasonlót felszabadítson. Emellett pedig magába révedt és világot lát a tavaly még szexbotként”üzemelő” android az idei évadban már olyan dolgokon morfondírozik, hogy mi az élet értelme, na meg hogy kicsoda is ő valójában.

colin-morgan-image-humans

Nem Niska az egyetlen azonban, aki minél több öntudattal rendelkező robotot szeretne látni, ugyanis a sorozat egyik új történetszálán egy Szilícium-völgyi milliárdos látva – Niska „forradalmának” első szerzeményeit – is a fejébe veszi, hogy milyen jó is lenne, ha az androidok öntudattal rendelkeznének, és ehhez megpróbálja megszerezni a szakma egyik legjobbját, akit nem mellesleg Carrie Anne Moss alakít.

Anita eközben – amolyan másik végletként – továbbra is Mátyás-király álruhában-t játszik és „szakmunkásként” éli mindennapjait, elrejtve a világ elől, hogy ő már nagyon is „akar” és „tud” dolgokat. Persze a színjátéka várhatóan nem fog sokáig tartani, legalábbis jelenlegi gazdája előtt biztosan nem.

humans-season-2-episode-2-2-d710

Az Anitát tavaly beüzemelő Hawkins-család is kapott szerepet, ezen a szálon is folyik még a karakterizálás, de egyelőre ez a történetszál se nem izgalmas, se nem érdekes, ahogy a Niska által felszabadított robotokat gondozása alá vevő Leo és Max kalandjai is inkább bénácskák, mint érdekfeszítőek.

Ezzel együtt persze továbbra is bőven nézhető kategória a Humans, és nem igazán jó szembeállítani a Westworlddel, ugyanis egészen más szemszögből közelíti meg az ember vs teremtményei kérdést.