Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Hurok – Már forog az időutazós magyar sci-fi, ami nem is az

A miskolci születésű Madarász Isti Hurok című sci-fi-jét jelenleg Budapesten forgatják.

0

A miskolci születésű Madarász Isti Hurok című sci-fi-jét jelenleg Budapesten forgatják. A Jóban Rosszban Tamás atyájaként ismert Száraz Dénes játssza a főszerepet az első magyar időcsapdás thrillerben, amit a média már most az Idétlen időkig magyar verziójaként aposztrofál.

Fotó: Fegyverneky Zsolt
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Gmail
  • reddit
  • LinkedIn
  • Tumblr
Fotó: Fegyverneky Zsolt

Ádám illegális gyógyszerkészítményeket csempész megbízói számára külföldre, de most azt tervezik barátnőjével, Annával, hogy az aktuális szállítmánnyal együtt megszöknek és új életet kezdenek. Az indulás reggelén azonban a lányról kiderül, hogy terhes, ezért Ádám úgy dönt, hogy Annát hátrahagyva, egyedül utazik el.

Ez az első rossz döntése, de talán emiatt kezdődik el minden. Anna nemsokára gyanús körülmények között, Ádám szeme láttára lesz közlekedési baleset áldozata. A lány halála előtt megpróbálja figyelmeztetni a fiút, de az már hiába menekülne, megbízói gyorsan megtalálják és hamarosan ő is golyóval a szívében végzi.

Ez azonban még nem a film vége. Ez az eleje. Hamarosan újra látjuk Ádámot, aki éppen külföldre szökne, de a szeme láttára hal meg a barátnője egy gyanús közlekedési balesetben. A fiú tudja, hogy menekülnie kell ? újra meg újra, ki tudja, hányadik alkalommal ? de azt is érzi, hogy valami nem stimmel.

Ádámot Száraz Dénes alakítja, de a filmben feltűnik még Anger Zsolt mint Ádám fő ellenlábasa, Martinovics Dorina, mint Anna, Hegedűs D. Géza pedig a fiú apját alakítja. A film előreláthatólag 2015 végén kerül majd mozikba.

A filmet jegyző Madarász Isti egyébként – remek rövidfilmek mellett – ezidáig főleg Hacktion-epizódokat rendezett, de a hírek szerint a közeljövő tervei között nem csak a Hurok című sci-fi, de egy Rejtő Jenő adaptáció is szerepel.

Az origo egyébként kiemeli a filmmel kapcsolatban, hogy a rendező azért sem tartja szerencsésnek az időutazós sci-fi-elnevezést, mert a Hurok-ban nem lehet majd pontosan tudni, hogy hol történik az időugrás, mivel pont “ott nem vágunk benne, ahol normális filmben egyébként vágnának”. A film időkezelése bonyolult, ezért a vágások elkerülésével a folytonosság érzetét akarják növelni a nézőben, hogy ne veszítsék el a valós időérzetüket. “A möbius-szalag elvén működő thrillernek kell elképzelni a filmet”, amely rendszeresen újraindul.

Share This