Így keltették életre Paul Walkert a Halálos iramban 7-ben

0 254

A színész 2013-as halála nem ölte meg a karakterét, a VFX művészei 350 jelenetet készítettek Walker testvérei segítségével, hogy a képernyőn tartsák.

Paul Walker VFX

Pár évvel ezelőtt a színész 2013 novemberi halála véget vetett volna a Halálos iramban filmeknek. Mivel sok kulcsjelenetet még le sem forgattak, ezért új castingra és forgatásokra lett volna szükség. De a digitális filmkészítési technikákkal ez mind megváltozott.

A VFX zseni Joe Letteri elmagyarázza, hogy hogyan készítették a jeleneteket.

?Amikor a Universal és a filmkészítők összeültek megbeszélni és eldönteni, hogy be akarják-e fejezni a filmet és Paul Walker sztoriját, akkor arra gondoltunk, hogy talán ki tudunk hozni egy ?digitális Paul?-t, egy dialógust, és ennyi, más megoldást kell keressünk.? ? meséli Letteri.

A folyamat: 1. Caleb Walker eljátssza a jelenetet. 2. Egy hasonló, nem használt beállítás Paul Walkerről. 3. Háttér elmosása. 4. Az arc behelyezése a Calebbel felvett jelenetbe.

Walker testvérei, Caleb és Cody előálltak azzal, hogy ők szívesen lejátsszák a jeleneteket és ezzel egy új lehetőség nyílt meg Letteriék előtt. Nagyjából 260 jelenet készült velük, köztük az is, amikor kocsival ugratnak Abud Dhabiban az Ethiad tornyoknál.

?Próbáltuk visszaadni azt, amit Paul nyújtott ebben a karakterben. Használtunk régebbi, kivágott jeleneteket, amik passzoltak a szituációhoz, illetve ezek vezettek minket a megalkotásban.?

Az utolsó elem a dialógus volt, meg kellett szólaltatni ezt a digitális karaktert. ?A CG jelenetek nagy részében szerepelnek dialógusok. A hangmérnököknek össze kellett vágni Paul meglévő dialógusaiból és nekünk ehhez kellett animálnunk.? ? mondta Letteri.

Hollywood használt már VFX technikákat ezelőtt is, például a Gladiátorban, amikor Oliver Reed szívrohamot kapott a forgatás alatt, vagy a Sopranosban be kellett fejezni egy jelenetet Nancy Marchanddel, aki Tony Soprano édesanyját alakította. De a Halálos iramban 7, ami visszahozta Paul Walkert a képernyőre, megmutatta, hogy mennyire kifinomult tud lenni Hollywood elég idővel, pénzzel és mindenképpen, a tehetséges VFX mesterekkel.