Így keress a Filmsoron!

Alaposan beújítottunk nemrég, hiszen elég egyedülálló dizájnnal jöttünk elő decemberben, most pedig a keresőnket is nagyon 21. századivá varázsoltuk. Mutatom is mitől menő.

Na, a legtöbb online magazin (és úgy általában véve a honlapok) rákfenéje, hogy a kereső eléggé egydimenziós, értem én ezt az alatt, hogy egyáltalán nem releváns találatokat jelenít meg, amikor nagyon keresnénk valamit.

Ezt a hibát igyekeztünk kiküszöbölni az új keresővel, ami egyrészt nagyon releváns találatokat ad, másrészt nem csupán a különböző kulcsszavakra kidobott posztokat jeleníti meg, hanem a keresőszó alapján felajánlja a legnépszerűbb rovatokat, illetve a kulcsszavakat is.

Alább a “Halálos fegyver” sorozaton szemléltetném is, hogyan kell ezt elképzelni.

A fenti, főmenüben található keresőre kattintva beírod a kulcsszót amire keresel.

Filmsor keresés 1

Ez az esetünkben ugye a Halálos fegyver lesz. Fontos, hogy ne nyomj entert, hanem várd meg amíg a kereső alatt felugrik a kis keresődoboz, amelyben megjeleníti a találatokat.

Filmsor keresés 2

Ezután a lentebb is látható módon láthatod, hogy adott kulcsszóra miket dob fel a kis dobozunk.

Filmsor keresés 3

Egyrészt ott van minden cikk (a 6 legfrissebb + a “more posts” gombra kattintva a további találatok), amely tartalmazza az általad keresett szóösszetételt (esetünkben sorozatot), másrészt a jobboldalon láthatod, hogy adott szóösszetétel mely rovatokban fordul elő legsűrűbben, illetve milyen kulcsszavakban, címkékben használjuk leginkább. Ezek mind csupa-csupa kattintható dolgok, vagyis ezek alatt aztán szépen el lehet mélyedni az egész Filmsorban és felfedezni sok-sok mindent, ami egyébként nem kerül ki a főoldalra.

A magyarosítás természetesen már folyamatban van, nevezhetnénk a dolgot béta verziónak is, de egyrészt nem akarunk menőzni, másrészt meg ez már majdnem a végleges verzió. És persze bármilyen észrevételetek van, esetleg hibát találtok, kérlek jelezzétek nekünk kommentben, amit ide kattintva tudtok megtenni kicsit lejjebb görgetve.

Filmsor komment

 

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás

Ez is érdekelhet Ettől a szerzőtől

Komment
Close