Így lehet magyar feliratunk a Netflix-filmekhez és sorozatokhoz

0 1 103

A Netflix még mindig nem hozakodott elő a magyar feliratokkal, azonban egy alternatív és nem feltétlenül legális módszerrel mi magunk is megoldhatjuk, hogy magyar feliratunk legyen a Netflixen.

  • Használjunk Chrome böngészőt, majd töltsük le a Super Netflix nevű kiegészítőt innen.
  • A telepítés után töltsük le azt a magyar feliratot valamelyik ismert magyar feliratoldalról vagy az opensubtitles.org-ról, amelyiket szeretnénk. Figyelem, csak .srt fájlokkal foglalkozzunk, más formátum nem lesz jó, és azok közül sem mindegy, melyik.
  • Nyissuk meg a SubFlicks.com nevű oldalt. Itt lehet az .srt fájlokat a Netflix számára is értelmezhető .dfpx kiterjesztésűvé átalakítani. Itt van egy olyan opció is, ami a feltöltött feliratfájl időzítését korrigálja, itt egyszerűen meg kell adni, hogy időben előre vagy hátra szeretnénk elcsúsztatni az időzítést, és mennyivel.
  • Lépjünk be a Netflixbe, válasszuk ki a filmet vagy sorozatepizódot, és indítsuk el. Ezután a CTRL + ALT(vagy Option) + SHIFT + T billentyűkombinációval előjön egy ablak, ott kiválasztjuk az átalakított, .dfpx kiterjesztésű fájt, feltöltjük, majd a Netflix feliratválasztó gombjára rábökve kiválasztjuk (a legalsó lesz).

A módszer csak böngészőből, asztali gépen vagy laptopon működik.