Így – nem – adózik a médiaceleb Berki Krisztián

Berki azzal lett híres, hogy sikkasztással vádolták. Hódi meg azzal, hogy Berki barátnője Fotó: Tv2
0 392

Felkerült a NAV 10 millió forintnál nagyobb adótartozókat felsoroló listájára Berki Krisztián. A médiaceleb Hódi Pamelával közös cége ellen adóvégrehajtás is indult, ám ekkora ők már nem voltak tulajdonosok a társaságban.

Berki azzal lett híres, hogy sikkasztással vádolták. Hódi meg azzal, hogy Berki barátnője Fotó: Tv2
Berki azzal lett híres, hogy sikkasztással vádolták. Hódi meg azzal, hogy Berki barátnője Fotó: Tv2

Tízmilliónál nagyobb adótartozása van a médiaceleb Berki Krisztiánnak, aki még a tatabányai, Komáromi úti, társasházi lakcímével szerepel a NAV-listán. Berki korábban az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójaként és saját cégeiben is a tatabányai lakcímével volt bejegyezve a cégadatokban, így vélhetően nem névazonosságról van szó, az adótartozó azonos a ma műsorvezetőként és realityszereplőként ismert személlyel.

Berki az elmúlt két évben a Blikk információi szerint mintegy százmillió forintot kapott a TV2-n és kábelcsatornáin futó műsorok vezetéséért és reality sorozatában való szereplésért. A tatabányai származású Berki korábban focikapus volt, ám egy sérülés miatt 25 éves korában abbahagyta a profi sportot. A neve akkor vált ismertté, amikor 2007-ben bekerült, és három évig tagja volt a fociklubot működtető FTC Zrt. igazgatóságának – írja a napi.hu.

Megszűnt cégek

A Céginfo.hu adatai szerint a Berki Krisztián nevéhez köthető vállalkozások többsége csúfos véget értek. Kényszertörléssel vagy felszámolással megszűnt például a BKAG Sports Agency Kft., a vendéglátós BK Service Kft., az üzletviteli tanácsadó BK Management Group Kft. és a Slade Invest Gazdasági Tanácsadó Kft. Van olyan cég is, amely csak jóval Berki társaságból történő távozása után szűnt meg kényszertörléssel: a BK Imperium Ingatlanfejlesztő Kft. (új nevén Leo Cristiano Kft.) és a BZNT Kereskedelmi Kft.

Jelenleg végelszámolás alatt van – 2014 májusa óta – az üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó BK Consultant Kft., amelyet 2013 márciusában alapított Berki Krisztián. Érdekesség, hogy ebben a vállalkozásban Berki tartózkodási címének már egy Egyesült Államokbeli, floridai cím van megadva.

Már nem mozisztár

Még működő vállalkozás a film-, video- és televízióműsor-gyártással foglalkozó, 2013 augusztusában létrehozott BK Movie Star Kft. Ebben Berki a gyermekének anyjával, Hódi Pamelával volt tulajdonos 2015. március 30-ig. Azóta egy ukrajnai, beregszászi magánszemély nevére került a társaság, akinek kézbesítési megbízottja egy székhelyszolgáltatást és cégképviseletet nyújtó magyarországi vállalkozás. Az adóhatóság tavaly április végén hozott határozatot a BK Movie Star Kft. adószámának felfüggesztéséről, amely júniustól vált jogerőssé. Adóvégrehajtás augusztusban indult a céggel szemben.

Csak egy online elérhető mérlege van a BK Movie Star Kft.-nek, e szerint 2013-ban 9,8 millió forint nettó árbevétel mellett félmilliós adózott eredménnyel zárta az évet, osztalékot nem fizetett. A kötelezettségállománya az év végén 11,8 millió forintra rúgott, ebből 11,3 millió volt a szállítók felé fennálló tartozás.