Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Ilyen volt az első megtisztulás éjszakája – The First Purge teaser előzetes

A Purge franchise negyedik része érkezik idén.

0

Idén befut az egyik legfrissebb végtelenített horrorszéria, a The Purge franchise legújabb része, amely a jelek szerint A megtisztulás éjszakája: A sziget helyett végül The First Purge, azaz kvázi Az első megtisztulás cím alatt érkezik.

 

James DeMonaco mozisorozatát a filmes tankönyvekben a kihagyott ziccer című fejezetben oktathatnák, mint tökéletes példát. Kiváló, társadalomkritikától duzzadó alapötlet, amelyet a kivitelezés során mégis sikerült, nem egyszer, hanem már háromszor méltatlanul gallyra vágni. A The Purge-filmek a szövegkönyv néhány ütős momentumától eltekintve rendszerint lealjasodnak a tucatunalmas hentelős filmek szintjére, minden alkalommal a kár érte-érzést hagyva a nézőben.

A negyedik felvonás előzményfilm lesz, az első Megtisztuláshoz vezető eseményeket mutatja be. Remélhetőleg az új megközelítés segít majd egy végre a gyenge közepesnél minőségibb produkciót tető alá hozni. A forgatókönyvet ezúttal is DeMonaco írja, szóval nagyszabású csodát ne várjunk, de azért bizakodhatunk az új rendezőben, az eme produkcióval második nagyjátékfilmjét prezentáló Gerard McMurray-ben.

Megérkezett a The First Purge teaser előzetese, ami az első Megtisztulás propaganda anyagát mutatja be. Meglehetősen hatásos a videó, de ennek azért még nem dőlünk be egyből.

Az amerikai premier természetesen július 4-én esedékes, de egészen biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan tudomást szerzünk a magyar premierdátumról is.

Share This