Ilyen volt az első Reggeli Show a Rádió1-en

0 727

Pénteken vált hivatalossá, hogy a Class FM Morning Show-jának arcai Andy Vajna kereskedelmi rádióján, a Rádió1-en folytatják, a jogviták lezárultáig biztosan Reggeli Show néven.

A 6-10-ig tartó reggeli műsor első adása után elmondható, hogy a műsor szerkezete tényleg nem változott meg, bár azért több szempontból is bájos amatőrizmus lengte be az első adást.

Ezek közül is a legfontosabb, az maga az elérés, hiszen az ország nagy részében csak online elérhető az adás. Bár Balázsék már a sajtótájékoztatón is hangoztatták, hogy ők most egy nagyon profi csapathoz hozták a nagyon sok rajongójukat, mintha a Rádió1 sem lett volna felkészülve ekkora hallgatottsági rohamra.

Az interneten elérhető hivatalos és hivatalos forrásból induló nem hivatalos streamek a legtöbb esetben akadtak és folyamatosan lefagytak, a Facebook Live sem ment zökkenőmentesen, egyedül a Youtube Live volt az, ami megbízhatóan streamelte az adást.

A sajtótájékoztatón is felmerült, de tulajdonképpen két hete témát adott, hogy mennyire lesz szókimondó a műsor, illetve, hogy hogy férnek majd meg a javarészt MTI-s forrásból átvett (vagyis politikailag abszolút egyoldalú) hírek a műsorvezetők nézeteivel vagy éppen a függetlenséggel.

Egyelőre úgy tűnik nem kell aggódnunk, sőt nem tudom, hogy ez alapból bevett szokás-e a rádiónál, de nagyon jól megválogatott tartalmak kerültek be a hírblokkba, nem egy forrásból, hanem több forrásból, ráadásul nagyon széles palettán dolgoznak. Volt itt Index-, Blikk- és Origo-forrásból átvett hír is, de összességében a tech-hírektől a bulváron át a közéletig minden bekerült a hírblokkba, ami így sokkal színesebb volt, mint a rádiók 99 százalékának steril hírblokkja.

A fánkozás, vagy éppen a Vajna-paródiajátékok kissé erőltetettek voltak, bár érthető, hogy mindenképpen bizonyítani akarták, hogy itt is szabad kezet kapnak, ami az első adás alapján tényleg meg is van.

Bájos amatőrizmusnak, de persze az első adás pudingpróbájának is lehet nevezni, hogy többször is előfordult kínos csend, a vágás itt-ott akadozott, vagyis még nem éppen olajozottan működik a gépezet, ezen még van mit csiszolni.

Összességében nem volt zökkenőmentes az átállás, viszont az már most elmondható, hogy a hírblokkal és a zenei blokkal is nézve a Reggeli Show már most jobb helyen van, mint a zeneileg és hírügyileg is sterilebb Class Fm-en volt.