Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Interjú Chandler Riggs-szel a THE WALKING DEAD Carl-jával

0

Hatalmas hullámokat vert a közösségi médiában a The Walking Dead legutóbbi halálesete, ugyanis egy igencsak közkedvelt és mitológiai szempontból fontos karaktertől búcsúzott a sorozat. A továbbiakban spoilerekkel folytatjuk.

Mint ismert, a Chandler Riggs által alakított Carl Grimes, aki a sorozat indulása óta része a sorozatnak és aki tulajdonképpen a szemünk előtt vált felnőtté a 8. rész utolsó pillanataiban éppen haláltusáját vívta, hogy aztén várhatóan a 9. részben ténylegesen el is távozzon. A váratlan – és a képregénysorozattal szöges ellentétben lévő (ebben mostanra már Carl a főszereplő, nem pedig Rick) – húzás nem csak a sorozat rajongóit háborította fel, de William Riggset, a fiatal színész apját is, aki egy később törölt posztban a Twitteren adott hangot annak, hogy szerinte a sorozatnak otthont adó AMC és a sorozatot irányító Scott M. Gimple átverte a fiukat…

Maga a színész már máshogy látja a dolgokat és bár persze csalódott amiatt, hogy ki kell szállnia abból a közegből, amelyben a fél életét leélte, összességében tudja, hogy nagy jelentősége van annak, hogy kiírták a karakterét a szériából. Erről Chandler Riggs az Entertainment Weekly hasábjain beszélt.

 • Akkor az egészet Siddiq anyjának köszönhetjük?

Mondhatni igen.

 • Áruld el mikor derült ki, hogy ez fog történni?

Júniusban tudtam meg, amikor a 6. epizódra próbáltam. Scott M. Gimple találkozott velem, anyámmal és apámmal és azt mondta a 9. részben Carl meg fog halni. Pusztító érzés volt az a pillanat, mert a show az életem nagyon fontos darabját képezi. Iskolába jártam és mellette forgattam, ami rengeteg erőfeszítést igényelt. De nagyon izgatott voltam, mert ismertem a képregény eseményeit és tudtam, hogy Carlra milyen sors vár. (A képregényben mostanra Carl lett a csapat vezetője.) De azt hiszem van értelme annak, ami most történt, hiszen Rick talán Carl hatására egészen máshogy látja majd a Megmentőkkel való háborút, sokkal emberibb lesz.

 • Azt mondod van értelme. De mivel indokolta a döntését Scott Gimple, főleg úgy, hogy a show legendásan híres volt arról, hogy nem öl meg főszereplőket?

Arra a következtetésre jutott, hogy az All Out War képregényekben Rick fogságba ejti Negant. Azonban a sorozatban ahhoz, hogy Rick megtudja állni azt, hogy megölje Negant szükség volt valami olyan eseményre, ami megváltoztatja Ricket. Carl más szemszögből látta eddig a dolgokat, mint Rick, de talán most lehet, hogy a fiú tanított valamit az apjának és Rick végül a Carl iránti tiszteletből nem öli majd meg Negant. Ezért is volt az a flashback, amelyben Carl arról beszél Ricknek, hogy nem feltétlenül kell megölni minden megmentőt és nem minden ember rossz.

Carl rengeteget változott azzal együtt is, hogy a 3-4. évadban kiképződött a gyilkolásra. Ezzel együtt ő még látja az emberekben a jót. Azt hiszem a soron következő 9. részben Carl mindezt a világnézetet megpróbálja majd átadni az apjának és megpróbálja meggyőzni arról, hogy az embereket meg lehet változtatni.

 • Mi volt a reakciód, amikor megtudtad, hogy meghal a karaktered?

Azt hittem, hogy Scott viccel, mert egyébként nagyon jó a humorérzéke. Szóval azt hittem, hogy viccelődik. Aztán amikor rájöttem, hogy nem, akkor sokkot kaptam. Főleg azért, mert nagyon vártam a képregények azon részét, amikor a csapat összecsap a Suttogókkal. Persze a pozitívumokat is látok, azt hiszem a karrierem szempontjából például ez nagyon jól jött. Végre kipróbálhatok új dolgokat, aminek nagyon örülök, mert eddig nem sok mindenre volt lehetőségem a sorozat mellett.

 • Sokak szerint a képregénysorozat inkább Carlról szól, mint Rickről. Láthatjuk benne, hogyan adja át egy apa a hatalmat a fiának. Ezt nem láthatjuk majd a tévésorozatban, ami nagyon jelentős változás lesz az eredeti történethez képest.

Robert Kirkman (a The Walking Dead képregények alkotója) nagyon sokra tartja Carl karakterét a képregényekben. Ezért is gondolom azt, hogy ez volt az utolsó dolog, amire bárki számíthatott. Emlékszem beszéltem Andyvel (Andrew Lincoln – Rick) és Alannával (Alanna Masterson – Tara) azután, hogy megtudtam a dolgot és ők sem hitték el a dolgot…

 • Milyen volt filmre vinni azt a jelenetet, amikor felállsz Alexandira falára és azt mondod Negannak, hogy megölhet téged, ha ezzel béke lesz.

Igazából ahogy elolvastam a forgatókönyvet már be voltam zsongva. És a forgatás is nagyon remek volt, igaz ebben meg az volt a szomorú, hogy ez Jeffrey Dean Morgannel (Negan) volt az utolsó jelenetem. De a jelenet nagyon erős volt, mert ez az egyetlen jelenetsor összefoglalta Carl egész életét. Carl úgy érezte vezető lett és vezetőként ki állt a Megmentők elé és képes volt feláldozni magát Alexandria lakóinak élete érdekében.

 • Mindenki azt mondja, hogy a The Walking Dead egy család. Mennyire voltak nehezek a forgatás utolsó hetei?

Nagyon furcsa volt. Különösen azért, mert ahogy publikus lett a forgatókönyv, mindenki úgy kezelt, mintha tényleg meghalnék… Mindenki folyton arról faggatott, hogyan érzem magam, hogy jól vagyok-e… Aztán persze mondtam minden rendben, egy hónap múlva Los Angelesbe költözök  és zenélni fogok. Remek! Na de összességében mindenki nagyon kedves volt, még egy utolsó vacsorát is kaptam.

 • Nehéz búcsú volt?

Nagyon nehéz volt elbúcsúzni az összes szereplőtől és stábtagtól, végtére is rengetegen vannak és nagyon régóta dolgozunk együtt, sokan ott vannak az első naptól kezdve. Egy kiváltság volt, hogy részese lehettem ennek a csodálatos sorozatnak, egy pillanatát sem sajnálom. Ezzel együtt végiggondolva, most a karrierem és az életem szempontjából határozottan jobb lesz minden, és nagyon izgatott vagyok amiatt ami vár rám.

 • Milyen volt a sorozatban felnőni mint ember és mint színész?

Hihetetlen volt. Tényleg az életem felénél érkeztem bele a sorozatba, de nagyon sokat tanultam belőle minden szempontból. A rajongóknak is érdekes lehetett, hiszen azzal, hogy láttak felnőni, könnyebben tudtak velem azonosulni. Az biztos, hogy pusztító lesz számukra, amikor Carl a 9. részben megkapja az utolsó küldetését…

 • Mire vagy a legbüszkébb ebből a 8 évből?

Határozottan büszke vagyok arra, ahogy színészként érett lettem. Nemrég visszanéztem a meghallgatásom felvételeit és hát bűnrossz színész voltam 10 évesen…Hihetetlen, hogy mennyi mindent tanulhattam azoktól a színészektől és rendezőktől, akikkel együtt dolgoztam a sorozaton. Ez a legjobb dolog, amit csak vihetek magammal a továbbiakban.

 • Mit mondhatsz arról az epizódról, amellyel folytatódik majd a sorozat?

Carl minden egyes pillanatban arra törekszik majd, hogy mindent megtanítson Ricknek abból, amit ő megtanult. Carl folyamatosan megfigyelte Ricket, így tudja, hogy az apja hogyan gondolkozik és miben kellene változnia. A fiatal Carlba egy bölcs öreg lelke költözött és látja azt a gyűlöletet és haragot, ami az apját mozgatja Negannel és a Megmentőkkel szemben. Carl utolsó leheletével még megpróbálja az apját a helyes irányba terelni…

A The Walking Dead 8. évada várhatóan 2018 februárjában folytatódik.

Forrás EW
Share This