Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Itt vannak a még idén érkező(!!!) BLACK MIRROR 4. évadának előzetesei

0

A Netflix az elmúlt hetek folyamán óriási Black Mirror-előzetesdömpinget tartott: a negyedik évad minden egyes epizódjához kiadtak egy kedvcsinálót.

Láthattuk tehát az Arkangelt, a Crocodile-t, a Black Museumot, Hang the DJ-t, a Metalheadet és a U.S.S. Callistert is egy szűk egyperces betekintés erejéig, az pedig sejthető volt, hogy a kampány egy nagy bejelentésben fog kulminálódni.

Ez pedig így is történt: bejelentették, hogy még idén, december 29-én közzéteszik a teljes évadot.

Az első előzetes tehát a Jodie Foster rendezte Arkangel (Arkangyal) című részre koncentrál, melyet alant tekinthettek meg.

Alább a Crocodile mutatkozik be, amelyet John Hillcoat (Az út, Fékezhetetlen) dirigált, és többek között Andrea Riseborough (Birdman), Andrew Gower és Kiran Sonia Sawar kapott szerepet benne.

A Black Museum különleges epizód lesz, tele a széria korábbi felvonásaira történő utalásokkal, amelyek közül az élesebb szeműek néhányat már az előzetesben is kiszúrhatnak. A részt Colm McCarthy (Kiéhezettek) rendezte, és természetesen Charlie Brooker írta, a főbb szerepeket pedig Douglas Hodge, Letitia Wright (Ready Player One, Fekete Párduc), Babs Olusanmokun és Aldis Hodge alakítják.

A Hang the DJ címre keresztelt rész alapkonfliktusát egy randieszköz teremti majd meg, amely a képsorok tanúsága szerint képes lesz megállapítani egy bimbózó kapcsolat szavatosságát. Az epizódot a sorozatfronton évtizedes rutinnal bíró, többek között a Maffiózokon és a Trónok harcán is dolgozó Tim Van Patten rendezte. A főbb szerepeket Georgina Campbell, Joe Cole és George Blagden alakítják.

Az ötödik epizód személyében az egyik legfurcsább epizóddal lehet dolgunk, a Metalheadet ugyanis (a képsorok tanúsága szerint) nemcsak fekete-fehérben forgatták, de egy sajátos apokalipszist is mutat be, amelynek a kutyáknak lehet valamilyen formában közük. Persze az biztos, hogy Charlie Brooker itt is hű fog maradni a széria stílusához, ebben pedig rendezőként David Slade lehet a segítségére, aki a Hannibal és az American Gods révén már megmutatta, hogy otthonosan mozog, ha kemény témákról kell forgatnia. A Metalhead főszerepét Maxine Peake alakítja.

A U.S.S. Callister első ránézésre egy kissé The Orvilles, szabványos Star Trek-paródiának tűnik, de ahogyan az újonc reakciói sejtetik, a csavar a történetben valószínűleg az lesz, hogy egy virtuális valóság-élményről vagy hasonlóról van szó. És persze ezen kívül jó eséllyel még bőven lesznek fordulatok, ugyanis nehezen tudnánk elképzelni, hogy Charlie Brooker ne egy lehangoló és tech-pesszimista végkifejletre futtassa ki a látottakat. A U.S.S. Callistert Brooker William Bridges társaságában írta, aki már a harmadik évadba is besegített, ott a Shut Up and Dance című részt jegyezte társíróként. A rendezést Toby Haynes (Sherlock) kapta, a főbb szerepeket Jesse Plemons (Breaking Bad, Fargo), Cristin Milioti (Így jártam anyátokkal), Jimmi Simpson (Westworld) és Michaela Coel játsszák.

Share This