Jake Gyllenhaal nem készülhetett fel az Éjszakai ragadozókra

0 288

Nagyon elcsodálkozott az Oscar-jelölt Jake Gyllenhaal, amikor legújabb filmjének rendezője nem engedte, hogy a szokásos módon készüljön fel szerepére.

A színész mindig roppant alaposan utánanéz mindennek, ami a szerephez szükséges, ezért el akarta olvasni az Éjszakai ragadozók alapjául szolgáló azonos című regényt, Tom Ford azonban kategorikusan megtiltotta neki. (Jake Gyllenhaal Hollywood egyik legjobb karakterépítő színésze, a Fogságban című filmben például az egész karakterét ő találta ki, annak tetoválásaival és misztikusságával együtt.)

Fordnak, aki „civilben” napjaink egyik legnevesebb divattervezője, jó oka volt arra, hogy rövid pórázra fogja Gyllenhaalt: nem akarta, hogy színésze előre felépített saját koncepciókkal vágjon neki a forgatásnak.

Az Éjszakai ragadozók főhőse egy elvált férj (Gyllenhaal), aki felkavaró regényt ír volt feleségének (Amy Adams). A valós történések párhuzamosan futnak a regény megelevenedő cselekményével, egészen a megdöbbentő végkifejletig. A regény meggyötört hősét is Gyllenhaal alakítja, ezért nem lett volna jó Ford szerint, ha túl sokat olvasgat esténként.

Éjszakai ragadozók filmkritika