Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Január elején végre megérkezik a HALÁLOS FEGYVER sorozat az RTL Klubra

0

Azt már egy hónapja tudjuk, hogy az RTL Klub fogja műsorára tűzni az idei televíziós évad egyik legszórakoztatóbb amerikai újonc-sorozatát, amely az itthon is népszerű Halálos fegyver-filmekre, vagyis Martin Riggs és Roger Murtaugh párosára épül.

A sorozat január 6-án, pénteken este rajtol majd el az RTL Klubon, de már előtte is rá tudunk hangolódni, ugyanis az ünnepek között a csatorna az összes Halálos fegyver filmet a műsorára tűzni.

Még az eredetileg Lethal Weapon címre hallgató filmekben Mel Gibson és Danny Glover alakítja a mindig (és szándékosan!) öngyilkos helyzetekbe kerülő, lobbanékony Riggs illetve a nyugdíjig már csak ellenni szándékozó, de Riggs érkezésével szintén mindig pocsék helyzetekbe keveredő Murtaugh nyomozókat, addig a sorozatban Clayne Crawford és Damon Wayans alakítják őket.

Lethal Weapon – Szórakoztató a Halálos fegyver-sorozat

Crawford itthon az eléggé rétegsorozatnak számító Rectifyban volt látható legutóbb, de a magyar nézők a Bűnös utakon, a Glades – Tengerparti gyilkosságok illetve a 24 8. évadában is láthatták, ráadásul nemrég Magyarországon forgatta a Spectral címet viselő sci-fit. Damon Wayans neve már sokkal ismerősebb csenghet, főleg a Comedy Central nézőinek, hiszen ő a főszereplője az Életem értelmei címet viselő sorozatnak, de Az utolsó cserkész, a Kőagy őrnagy és a Szupermanus filmekről is azonnal beugorhat az arca.

A sorozat alkotója az itthon az AXN-en vetített Forever – Mindörökké című sorozatot is készítő Matt Miller, akiről többször is leírtuk már, hogy nagyon érzi a határvonalat az akció és az érzelmek között.

Halálos fegyver sorozat – Akcióval dúsított érzelmi hullámvasút

A Halálos fegyver sorozat is ezen a két vonalon egyensúlyoz, egymást váltják a vakmerő akciójelenetek, az egysoros poénok és a megható pillanatok és hiába új arcokat láthatunk Riggs és Murtaugh szerepében, szinte azonnal belopják magukat a kedvenceink közé, sőt a minden idők legjobb zsarupárosait tartalmazó toplista élére is.

A sorozat erényeiről itt írtunk korábban:

Miért a Halálos fegyver sorozat az évtized legnagyobb bűnös élvezete?

A sorozat további szerepeiben egyébként a szépséges Keesha Sharp (American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy) látható még, aki Murtaugh feleségét, Trisht alakítja,

Jordana Brewster egy Riggs fejében turkáló pszichiáterként látható,

még a Született feleségekben Lee McDermottot alakító Kevin Rahm Riggs és Murtaugh felettese, aki epizódról epizódra egyre feszültebb a millió dollárokban mérhető okozott károk miatt; de feltűnik még az epizódokban Johnathan Fernandez, Richard Cabral, Michelle Mitchenor, Chandler Kinney, Floriana Lima és Dante Brown is kisebb-nagyobb szerepekben.

Szerintem nagyon szeretni fogjátok.

Szinkronhangok:
Damon Wayans (Murtaugh) – Kálid Artúr
Clayne Crawford (Riggs) – Varga Gábor
Keesha Sharp (Trish) – Zakariás Éva
Kevin Rahm (Avery kapitány) – Széles Tamás
Jordana Brewster (Dr. Cahill) – Huszárik Kata
Johnathan Fernandez (Scorsese) – Szabó Máté
Chandler Kinney (Riana) – Lamboni Anna
Michelle Mitchenor (Bailey nyomozó) – Németh Borbála
Dante Brown (RJ) – Boldog Gábor
Richard Cabral (Cruz nyomozó) – Karácsonyi Zoltán
—————————————————–
Magyar szöveg: Mészáros Gyöngyi
Hangmérnök: Hadfi Dezső
Vágó: Kozma Judit
Gyártásvezető: Mázsár Gyula
Szinkronrendező: Kozma Mari
Stúdió: Mikroszinkron
Share This