Jay Garrick? Zoom? Mi folyik a The Flashben?

1 536

A The Flash legutóbbi epizódja eléggé megkavarta az eddigi elméleteket, ugyanis a Föld-2-n játszódó események eléggé betettek korábbi Zoommal kapcsolatos feltételezéseinknek.

the-flash-grab

Nem ők

Abban már biztosak lehetünk, hogy Zoom nem Barry alteregója, ahogy abban is – az alapján amit Barry 2 elmondott a boldogan élő szüleiről – , hogy nem Henry Allent rejti Zoom maszkja. Mivel láttuk Joe 2-t is elhalálozni, így őt is lehúzhatjuk a listáról (ha csak nem valami nagyon meta csavarral készülnek a sorozat alkotói).

Hanem ők?

Versnyben maradt a Rick Cosnett által alakított, a Föld1-en az előző évad fináléjában elhalálozó Eddie Thawne, azonban új versenyzőként belépett mellé az eredeti Flash, vagyis Jay Garrick is – legalábbis a sorozat rajongói szerint. Szerintem valami egészen más dolgot tudunk majd meg – a mostanra faarcúvá lett Caitlinnel szerelmi viszonyban lévő – Jay-ről. Nézzük az elméleteket, amelyek annak kapcsán születtek, hogy a Barryhez hasonlóan fogságban lévő titokzatos maszkos alak Jay nevét “morzézta le Barrynek.

Jay valójában Zoom

Lehetséges. Egy ilyen időutazással, alteregókkal és mindenféle többes univerzummal, párhuzamos világokkal teletűzdelt sorozatban bármi lehetséges, még az is, hogy Zoom egy idében két helyen van egyszerre. Ez azonban azért nem eléggé sanszos, mert ennyivel Zoom lehetne valójában Barry 2 is, vagy Barry valamelyik idősebbik énje. Más szóval bárki. (Ja, elég könnyű helyzetben vannak a készítők.)

A fogvatartott maszkos valójában Jay Garrick

Könnyen meglehet, hogy a saját nevét kopogtatta le a titokzatos rab. Vagyis ez azt jelentené, hogy aki jelenleg a Föld1-en romantikázik Caitlinnel az csak egy hasonmás, gonosz klón, alakváltó stb, akit Harrison Wells-hez hasonlóan belső emberként küldött oda Zoom, többek közt azért, hogy segítsen Barrynek “felgyorsulni”.

Jay Garrick az Jay Garrick, csak éppen Zoom apródja

Az is meglehet, hogy Jay Garrick pontosan az, akinek mondja magát. Csakhogy nem önként és dalolva ment át Föld1-re, hanem a többi gonoszhoz hasonlóan Zoom küldte oda. Jay ugye azt mondta, hogy a Föld1-re érkezve veszítette el képességét, de mi van, ha azt Zoom vette el tőle, hogy sakkban tartsa? Lehetséges forgatókönyv, ahogy az is, hogy Jay aztán tényleg átáll Barryék oldalára, hiszen ha Caitlin sikerrel jár a Velocity-oldatokkal, akkor hamarosan visszanyeri a képességét és Zoom nem tudja majd mivel zsarolni.

Eddie

Eddie

Ésmég csak az sem szükséges, hogy ez egy másik Eddie legyen, hiszen nem láttuk, hogy mi történet Eddie testével. Mi van ha – nagyon leegyszerűsítve a dolgot – a Barry által okozott szingularitás elnyelte Eddie testét és gonoszul dobta ki?

Ed és Eddie

De mi van, ha Zoom maszkja mögött tényleges a Föld2-es Eddie van. Ebben az esetben lehetséges, hogy a fogvatartott maszkos a Föld1-es Eddie és Zoom azért adott rá egy maszkot mert nem akarja látni a saját – a szingularitás által – eltorzított arcát?

Bárhogy is legyen egyelőre csak abban lehetünk biztosak, hogy Jay kulcsszereplő a történetben, hamarosan azonban választ fogunk kapni a kérdéseinkre és reméljük, hogy legalább ilyen hatása lesz és nem valamelyik biztonsági megoldást választják a sorozat alkotói.

robban