Jön a közös The Flash-Supergirl epizód!

0 1 121

Végre megvalósul a DC képregény-univerzumát a tévében építgető Greg Berlanti álma, ugyanis sikerül közös epizódot összehoznia a két különböző televíziós csatorna – a The CW-n futó The Flash (Villám) és a CBS által műsorra tűzött Supergirl – sorozatából.

the-flash-supergirl-crossover

Természetesen ez nem olyan lesz, mintha a Jóban rosszban szereplői egy napot a Mátyás király téren töltenének, de a közös epizód (crossover) összehozásához számtalan problémát le kellett gyűrni. Jó példa erre a tavaly elkaszált – egyébként szintén a DC univerzumába tartozó Constantine sorozat – amelynek főhőse nem szerepelhetett közös epizódban A zöld íjásszal (Arrow), mert még előbbi az NBC, utóbbi a The CW sorozata volt. Így hiába futottak össze a szálak a gyártóknál (Warner/DC), a csatorna vezetői kőszívűek voltak és nem adták meg a rajongóknak, amit szerettek volna. (A Constantine kaszája után ugye már nem volt nagy az akadály, a karaktert alakító Matt Ryan szerepelt is A zöld íjász idei évadában.)

Na de a lényeg, hogy bár nyáron már láthattuk a két szuperhőst egy közös fotón (és már akkor is szóba került egy közös epizód lehetősége), a The CW hivatalosan is megerősítette, hogy elengedik hősüket, hogy az szerepeljen a Supergirl sorozatban.

Veszíteni valójuk nem sok van, igazi win-win helyzet lehet, hiszen a két sorozat nem egymás ellen fut (még csak nem is egy napon kerülnek adásba) így nem vehetnek el egymástól nézőket, ellenben a Supergirl nézői felfedezhetik maguknak a Grant Gustin által alakított villámot, még a Villám-rajongók belenézhetnek a CBS Supergirl sorozatába és lehet, hogy a következő hétfőn is visszatérnek megnézni Superman unokatestvérének, Melissa Benoist-nak a lábait.

Érdekes, hogy a crossover éppen akkor kerül a tévébe (a március 28-án műsorra kerülő huszadik epizód), amikor a moziban is bemutatkozik az évek óta várt crossover, a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala. Nem véletlen az időzítés.