Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Jön a THE WALKING DEAD film és még több sorozat

Több film és több új sorozat is készülhet a The Walking Dead mellé.

0

Mint korábban már beszámoltunk róla, az AMC csatorna vezetője még legalább egy évtizedig a képernyőn szeretné tartani a The Walking Deadet. Mint kiderült a csatornának ennél sokkal nagyobb tervei vannak.

A Slashfilm szerint az AMC nem egyértelműen a hamarosan 9. évadához érő The Walking Dead és a jövő héten 4. évadával búcsúzó Fear The Walking Dead sorozatokra gondolt, vagy ha igen, akkor ezek mellé biztosan érkeznek majd The Walking Dead filmek, amelyeket nem csak az AMC csatornán, hanem jó eséllyel mozikban is vetíteni fognak.

Ezen felül – a korábbi terveknek megfelelően – több új spin-off sorozat elindítását is tervezik, könnyen lehet, hogy megismerhetjük például Negan előéletét, de az AMC-s berkeken belül nyílt titok, hogy szívesen nemzetközi vizekre evezne a sorozat és az USA és Közép-Amerika mellett  Európában, így Párizsban, Londonban vagy akár Budapesten játszódó testvérsorozatot is kaphatunk – utóbbira már csak azért is jó esély van, mert egyre kelendőbb forgatási helyszín vagyunk, a profi, mégis megfizethető szakembereink miatt, ráadásul a kormány is jelentős adókedvezményt ad a forgatásokra.

A közelmúltban itt forgatták a The Alienist (A halál angyala) címet viselő TNT sorozatot, Magyarországon készül majd a Netflix The Witcher (Vaják) sorozata, de hogy mást ne mondjak az AMC itt forgatta a The Terror címet viselő sorozatot is.

Persze érthető, hogy a csökkenő nézettség és nézői elégedettség ellenére továbbra is játékban akarja tartani a brandjét az AMC, hiszen egyrészt még mindig a The Walking Dead reklámideje az egyik legdrágább az USA-ban, és azt se felejtsük el, hogy a csökkenő nézettség ellenére, a rajongók tábora eközben folyamatosan növekszik, köszönhetően a telefonos játékoknak, a videójátékoknak, a figuráknak és a mindenféle The Walking Deades termékeknek, amelynek forgalmazásából rengeteg bevételre tesznek szert. És persze azt is jegyezzük meg, hogy a csökkenő nézettség a The Walking Dead esetében azt jelenti, hogy a reklámozóknak fontos korosztályban még mindig ez a sorozat a legerősebb, a mostani szezonban igaz megelőzte a Roseanne, azonban az ABC sitcomot elég gyorsan elkaszálták egy botrányt követően.

A The Walking Dead univerzuma tovább épül, persze addig még fel kell ocsúdnunk a Rick távozását követő sokkból, na meg ki tudja mi lesz még a – már 5. évadra is berendelt – Fear The Walking Dead vasárnapi fináléjában.

További The Walking Deades híreket ide kattintva olvashattok.

Share This