Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Jön a WATCH a Facebook tévészolgáltatása Magyarországra is

Saját sorozatokkal, realitykkel, dokumentumfilmekkel és amatőr videós tartalmakkal érkezik a Facebook tévés- videós szolgáltatása.

0

Tavaly májusban indult el a Facebook TV szolgáltatása, a Watch amely a Youtube-hoz hasonlóan elsősorban az amatőr és profi házi készítésű videókra épült és amelynek keretein belül a Facebook által gyártott vagy legyártatott sorozatok és műsorok is helyet kapnak.

Mark Zuckerberg szerint ezzel fogják megreformálni a videónézést az interneten, igaz egyelőre külföldön sem sikerült sem a Youtube, sem a Dailymotion közelébe érni, pedig a kezdetekkor valami hasonló célt tűztek ki.

A Facebook Watch egyszerre kíván videómegosztó és streamingszolgáltatás lenni, de legfontosabb küldetése az lenne, hogy az emberek még a videók nézéséért se hagyják el a Facebook-platformját – igaz a tegnapi bejelentés szerint a Watch emellett Apple és Samsung Smart TV-n, valamint Xbox One-on is fogható lesz. A Watchon élőben sugárzott és felvett műsorokat lehet nézni, profi és amatőr tartalomgyártóktól egyaránt, fel is lehet iratkozni a csatornájukra, hogy ne maradjunk le az új videókról, amelyeket természetesen kommentelni és lájkolni is lehet.

A Facebooknál népszerű amerikai vloggereket igyekeznek megnyerni maguknak, hogy költözzenek át a Youtube-ról a Watchra. Emellett háromperces híradók és klasszikus beszélgetős műsorok is elérhetők, melyek közül néhány már most elérhető – többek közt Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith Red Table Talk című showja, amit közel hárommillióan követnek, de például az amerikai baseball-liga mérkőzései is élőben nézhetők, valószínűleg nem kell sokat várni az NFL-, a labdarúgó- valamint az autósport-közvetítésekre sem.

Szkriptelt dráma sorozatok közül a SKAM Austin, a Five Points és a nemrég indult Turnt elsősorban a tiniket célozza meg, de a július végén indult Sacred Lies már a felnőtt nézőket szeretné berántani. Egyelőre egy saját vígjátéksorozat, a Strangers érhető el a platformon, de szeptemberben érkezik a Sorry for Your Loss címet viselő fekete komédia is (amelyben a Bosszúállókban Skarlát boszorkányt alakító Elizabeth Olsen mellett a Star Warsos Kelly Marie Tran főszerepel), ezek mellett pedig gameshow-k, realityk, természetfilmek és talkshowk nézhetők a fentebb említett sportközvetítések mellett – vagyis igencsak széles a platform palettája.

Magyarországról egyelőre csak mobilon aktiválódott a Facebook Watch (egy kis televíziót ábrázoló ikont kell keresni, mely az applikáció felső menüsorában, rögtön a keresőmező alatt fog megjelenni az alkalmazás frissítését követően), böngészőből – egyelőre trükkösen, bár lehet van már akinél aktív – pedig itt érhető el a szolgáltatás.

Share This