Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

KELVIN’S BOOK – Michael Haneke is belevágott a sorozatozásba

0

Michael Haneke írja a 10 részes nemzetközi tévésorozat forgatókönyvét, és két epizódot is ő rendez belőle.

Nagyszabású nemzetközi tévésorozatot készít az Oscar-díjas osztrák rendező, Michael Haneke.

Haneke a tízrészes Kelvin’s Book című széria forgatókönyvét írja, kreatív vezetőként dolgozik a sorozaton, és két epizódot rendez is. Ez lesz az első alkalom, hogy Haneke egy nemzetközi sorozatot jegyez – jelentette be kedden a sorozat gyártója, az UFA német filmes és televíziós produkciós vállalat.

A Kelvin könyve egy maroknyi fiatalról szól a közeli jövőben, akiknek repülőjükkel kényszerleszállást kell végrehajtaniuk szülőföldjük határain kívül. A sorozat producere Nico Hofmann és Benjamin Benedict, előbbi az itthon is ismert Deutschland 83 című sorozat kapcsán lehet ismerős.

“Tíz tévéfilm és 12 játékfilm után végre egy hosszabb produkción is akartam dolgozni” – mondta el a 75 éves Haneke, A fehér szalag és a Szerelem rendezője. A filmes a Frankfurter Allgemeine Zeitungban arról is beszélt, hogy kronológiai sorrendet követ a történet. “Úgy alakul majd, mint egy hosszú regény” – mesélte. A széria párhuzamosan játszódik a közeli jövőben és a közelmúltban.

Hofmann szerint az, hogy a nagyszerű európai filmes egy sorozat felé fordul, önmagában is kisebb szenzáció. Haneke a kis csoportnyi fiatal történetén keresztül azt vizsgálja, hogy voltaképpen milyen elvek szerint szeretnénk élni.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mikor kezdődik a produkció forgatása, és mikorra tervezik a bemutatót.

Share This