Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Képmás – COUNTERPART sorozat pilotkritika

“- Maga melyik?
– Fogja be a pofáját.”

0

Emlékeztek még A rejtély sorozatra? És arra, amikor színre lépett Állívia és Walternatív? Na az Amazon és a Starz Counterpart (Képmás) címet viselő sorozata, mintha csak ebből a vonalból lépett volna ki.

A sorozat Berlinben játszódik, főhősünk (J.K. Simmons) pedig egy titokzatos kormányügynökségnél végez számára is érthetetlen és feleslegesnek tűnő feladatokat immár három évtizede. Az alacsony beosztású ENSZ bürokrata csendes, visszahúzódó életet él, amolyan igazi szürke senki, egészen addig a pillanatig, amíg fel nem bukkan önmaga és le nem rántja a leplet a párhuzamos univerzumok közötti kémtevékenységekről, meg mindenféle árnyékban működő szervezetről.

A Counterpart világában az 1970-es években véletlenül egy kapura bukkantak a két dimenzió között, s bár a két világ akkor még egymás tükörképe volt, mostanra – az egymásra hatásnak köszönhetően – jelentősen eltérővé váltak.

A Counterpart nagy bravúrja, hogy minden sci-fi klisé lehetősége ellenére sokkal inkább a másik vonalat, a szövevényesnek tűnő kémtörténetet választja, még a párhuzamos világba vezető kapu egyelőre inkább csak a keretét adja a történetnek, na meg lehetőséget J.K. Simmonsnak, hogy megvillogtassa kivételes színészi játékát.

A kormány árnyékában működő szervezetek, a kettős ügynökök már most egy remek macska-egér játék harcot ígérnek, egy ízig-vérig kémthriller van születőben – igaz egy nagyon lassú folyású darabról van szó, aminek köszönhetően már most kijelenthető, hogy kőkemény rétegsorozatról van szó.

A sorozat kissé olyan mintha A rejtély, Az ember a fellegvárban és a Berlin Station szerelemgyereke lenne, egyelőre azonban nagyon egyszemélyes, Simmons mellett talán egyedül Sara Serraiocco karaktere érdemel figyelmet.

 

70%
Ígéretes

Érdekes módon a pilotban egy emlékezetesebb pillanat sincs, mégis minden percével egyre jobban éreztette velem, hogy ebből bizony még akár nagy kedvenc is lehet. Aztán majd meglátjuk.

  • Szerintem
Share This