Keresem ezt a filmet! Nem tudod a címét?

0 328

Minimális angol nyelvtudással ezen az oldalon bármilyen filmet megtalál, még akkor is, ha csak egy jellegzetes tárgyra, szereplőre vagy jelenetre emlékszik belőle.

Sokan járthattak már úgy, hogy helyszíneket, tárgyakat, jeleneteket, színészeket, apró jellegzetességet is fel tudtak idézni egy filmből, csak a címe nem jutott az eszükbe. Ha egy ilyen filmet újra meg akarunk nézni vagy ajánlani akarjuk valakinek, akkor ez nagyon bosszantó tud lenni. Akinek van egy minimális angol nyelvtudása, többet nem jár így: a What is my movie? oldal minden ilyen helyzetben segít.

Csak a honlapra kell kattintani és a kereső sávba írni az angol kulcsszavakat vagy akár teljes mondatokat, mintha egy barátunknak magyaráznánk mi is volt a film lényege.

Nem jut eszembe a film címe

A fenti egy tökéletes példája annak, ha valakinek csak két részlet volt meg a filmből, mert annyira rég látta: benne volt Brad Pitt és boxolt. Ez két kultfilm is lehet, a szavakra pedig kapásból az első két találat a Blöff és a Harcosok klubja.

Persze nem mindig jön be a dolog és akkor jöhet a legegyszerűbb megoldás…

Én például évek óta keresek egy filmet, amelyet még gyerekkoromban láttam. A film egy időutazóról szól, aki újra meg újra visszautazik az időben, hogy szerelme beteljesedjen, de mindig közbe jön valami. Annyi rémlik, hogy egy fickó visszatérve a jövőből egy fa alatt látja a szerelmét egy másik férfivel, a találkozás pedig mindig tragédiába torkollik, a végén pedig kiderül, hogy a férfi, akivel a nő megcsalja őt az saját maga. Valaki nem tudja véletlenül melyik film lehet?