Kezd elvérezni a Kapcsolat sorozat

0 1 098

Visszatekintés: A Frequency – Kapcsolat sorozat 7 rész után

Azon már korábban is töprenghettünk, hogy mennyire lehet a Kapcsolatot „időutazós sorozat” címkével ellátni, hiszen mi többször is megtettük, miközben konkrét időutazásról nem beszélhetünk az esetében, de az idősíkok manipulálásáról annál inkább. Ráadásul az egész még egy sorozatgyilkossal is megvan fűszerezve, vagyis minden adott lenne ahhoz, hogy ebből egy igazán jó dolog süljön ki. A megvalósítás azonban elvérzett.

Kapcsolat sorozat

Sem a múlt, sem a jelen eseményei nem elég érdekesek ahhoz, hogy bármi pozitívumot fel tudjunk hozni a Kapcsolat sorozat mellett. Ott lennének a karakterek, de azok meg szürkébbek, mint a magyar marhák, egyszerűen nem tudunk közel kerülni hozzájuk.

Raimy szerelmi vívódásai érzelmi töltet nélküliek, apu meg a múltba folyton a rádió előtt ül ahelyett, hogy tényleg vigyázna anyára. De tényleg milyen már, hogy miközben tudja, hogy a feleségét le fogják vadászni heteken belül, a feleség simán lelép egy egyéjszakásra egy olyan fickóval, aki akár maga a Csalogány is lehetne?

Frequency -- "Signal and Noise" -- Image Number: FRG102b_0026.jpg -- Pictured (L-R): Riley Smith as Frank and Devin Kelley as Julie -- Photo: Diyah Pera/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

A Csalogány, mint sorozatgyilkos persze a mostani epizódig nem tűnt fel konkrétan, ennek ellenére annyit emlegetik, hogy már mint „jelenség” is össze kellene, hogy rezdüljön a gyomrunk. Ehhez képest még mindig szinte semmit nem tudunk róla azon kívül, hogy nővéreket öl. Igaz éppen a hetedik részben kezdtek neki némi küldetéstudatot adni és ezzel kábé a lehető leggyengébb sorozatgyilkos-mítoszépítő szálba kapaszkodtak.

Egyre többször hangzik el, a „mindig egy lépéssel előttünk jár” is, ez alapján pedig borítékolható, hogy Csalogányunk vagy rendőr, vagy valamilyen módon szintén összeköttetésben van a jövővel. Ez utóbbi egyáltalán nem lehetetlen, hiszen úgy tűnik, hogy nem csak Raimy számára adott a múlttal való csevegés privilégiuma.

frequency-image-cw

Raimy viszont, mint karakter totál nem érdekel. És ha egy sorozat főhőse ennyire érdektelen tud lenni, akkor ott már elég nagy problémák vannak. Ugyanez igaz az apjára is, aki csakis abban az esetben tudna meglepni, ha kiderülne, hogy tényleg mocskos zsaru, de ezt az alkotók úgysem merik meghúzni. A mellékszereplők meg még az alattam lakót sem érdekelnék, pedig ő aztán tényleg szeret mindenben képben lenni…

Összességében a Kapcsolat sorozat eléggé ingerszegény, az időmanipulálós téma ellenére az írók fantáziája még a Bogyó és Babóca bonyolultságát sem nagyon éri (f)el, szóval azt mondom, egyáltalán nem olyan nagy baj, ha 13 rész után le is köszön ez a sorozat.

Alkotó: Jeremy Carver

Szereplők: Peyton List, Riley Smith, Daniel Bonjour, Anthony Ruivivar, Mekhi Phifer, Devin Kelley, Ada Breker, Lenny Jacobson

Csatorna: The CW (itthon RTL II)