Kezdett A holnap legendái 2. évada

Nekem most nincs kedvem időutazni, majd elmegy veled ez a történész, aztán megmentitek a barátaimat meg az exemet – mondta A zöld íjász és hazament polgármesterkedni.

1 755

Nekem most nincs kedvem időutazni, majd elmegy veled ez a történész, aztán megmentitek a barátaimat meg az exemet.

Ebben a mondatban megvan minden, ami a DC’s Legends of Tomorrow, avagy A holnap legendái első évada volt és amely ez alapján a második évada lesz. Merthogy – még ha nem pontosan is, de – ez a párbeszéd a zöld íjairól elhíresült Oliver Queen és Mick Rory között zajlott le, azok után, hogy Oliver megtudta, hogy a barátai 1942-ben egy víz alatti atombomba áldozatai lettek!

Spoilerekkel megyünk tovább.

legends-of-tomorrow-season-2-premiere-stephen-amell-mick-rory

Az a baj, hogy ezzel többek közt alapjaiban köpik szembe Oliver Queen elveit, még akkor is, ha ez a sorozat nem róla szól. Merthogy a sorozat új évadában leselejtezett Arrow és Flash-gonoszok fognak össze, hogy megváltoztassák a DC tévés univerzumát. Pontosabban még csak ezt sem tudhatjuk, hiszen nem tudhatjuk, hogy Eobard Thawne mostani énje, vagy még egy korábbi (esetleg későbbi) énje utazott vissza, hogy összefogjon Damien Darhkkal.

Darhkról legalább tudjuk, hogy ő egyszerűen a Lázár-kút miatt nem igazán öregszik, ergó 70 ezelőtt is így nézett ki (mondjuk érdekes kérdés, hogy akkor mikor ivott a kútból, másrészt meg épp annyi ésszel rendelkezhet, mint egy aktuális Scooby Doo főgonosz, ha ennyi idő alatt a mágikumaival sem tudta uralma alá hajtani… bármit is).

legends-of-tomorrow-season-2-premiere-team

A küldetéseket illetően meg… Na, alapból feleslegesnek éreztem ezt a franciás bohóckodást, azon meg pláne sírtam, hogy a francia kastély olyan patika volt, mintha a Brazzers forgatna ott az év 365 napján. Semmilyen 17. századi érzetem nem volt, de ugyanez elmondható az ezt követő Einsteines jelenetekről is. Mintha magasról tojnának a díszletekre, pedig egy időutazásra épülő sorozatnál ez alap lenne. (Ugyanezt a hibát róttam fel a Timelessnek is nem mellesleg.)

A karakterek nem felépültek, hanem fokozatosan épülnek le. Oké, hogy a legidegesítőbbeket kivitték (a két Sólyom), de így is maradt a folyton ficsúrkodó Palmer, aki nagyon kilóg lefelé ebből a csapatból, ő pont mehetne a Supergirlbe Jimmy Olsen mellé. Mick Rory egysorosai zseniálisak, még Sarában is lennének lehetőségek, ha az alkotók felismernék, hogy attól hogy biszexuális nem csak arra kéne használni, hogy nőket csábítson meg puffogjon és bosszút forraljon a húga halála miatt, hanem megírnák neki azt a badass karaktert, amit egyébként megérdemelne Caity Lotz és a rajongók. A Doki meg a csokigyerek párosából meg kiölték a lendületet, pedig bennük is bőven lehetne potenciál. Én abban bízom még, hogy Rip Hunter karaktere is sokkal szórakoztatóbb lesz, most hogy nincs semmilyen személyes küldetése – egyébként meg imádom Arthur Darvill mázas angol akcentusát. A Nick Zano által alakított Nate Heywood pedig éppen olyan nörd karakter lesz, mint Felicity vagy éppen Cisco, de hát ennek az univerzumnak már tök mindegy, hogy eggyel több vagy kevesebb potyautast kell szállítania.

legends-of-tomorrow-legendary-sara

Az idei évadban egyébként két nagyobb csoportosulás is fontos szerepet kap, az egyik a Legion of Doom (ennek szólt Damien és Reverse-Flash feltűnése is), amely egy szupergonoszokból állló csoportosulás olyan tagokkal mint Lex Luthor, Gorilla Grodd, Brainiac, Madárijesztő, Bizarro vagy éppen Edward Nygma), még a másik az évadnyitó végén alászálló Justice Society of America, ami éppen olyan szuperhősközösség, mint az Igazság Ligája, csak éppen annyi taggal, hogy azzal egy X-Men házat is tele lehetne tölteni. (Mondjuk a komolyságukról mindent elmond, hogy az atombombás témáról nagyjából semmit nem tudtak valószínűleg… szóval így mentik meg ők a világot.)

Szóval érdekes lesz, hogy ez a két banda mennyire aktívan veszi majd ki a részét a 2. évados küldetésekből, mert elsőre a JSA sem volt túl meggyőző.

legends-of-tomorrow-season-2-justice-society-of-america-team-photo