KINGDOM – Zombis sorozatot fejleszt a Netflix

0 5 305

Ha volt is űr a Netflixen, az is nemsokára be lesz dugaszolva, hiszen a Netflix bejelentette, hogy 2018-ban egy zombis drámasorozat érkezik a felületükre.

És, hogy még izgalmasabb legyen a bejelentés az is kiderült, hogy a sorozat koreai produkció lesz, s mint tudjuk a koreaiak legendás érzékkel tudják feldolgozni az élőhalottas témát (lásd legutóbb a Busan expresszt), na meg úgy általában a félelemgenerálásban, vagyis a horrorban is több mint kiválóak.

Az egyelőre 8 részre bekért KINGDOM címet viselő sorozatot Seong-hun Kim (Tunnel) készíti el, a forgatókönyvön pedig  a Signal és a 3 Days forgatókönyvírónője, Kim Eun-Hee dolgozik.

A Kingdomról egyelőre annyit tudni, hogy a középkori Koreában játszódik majd a Csoszon-dinasztia (Joseon-dinasztia) uralkodásának idején, amikor is felüti a fejét egy titokzatos járvány és a koronaherceget jelölik ki arra, hogy derítse fel a járvány okát, aki az öngyilkos küldetése során döbbenetes felezéseket tesz.

A 2011 óta fejlesztett sorozat 2018-ban érkezik majd a Netflixre, a forgatókönyvírója szerint pedig a Netflix bevállalósságát tekintve jobb helyre nem is kerülhetett volna.