Kisebb botrányok már alakulnak a Star Wars: Az ébredő Erő körül

0 282

Ahogy várni lehetett, kisebb-nagyobb botrányok övezik a film premier előtti időszakát, igaz ezért többek közt maga a Disney is felelős. Spoilerveszély!

Star Wars ReyA stúdió ugyanis azonnal perrel fenyegetőzött, amint a Facebookon és a Twitteren elkezdtek terjedni a filmben Daisy Ridley által alakított Rey-játékfigurákról terjedő fotók, amelyet egyébként rajongók vásároltak meg a Walmartban.

Értsd, elmész a Tescoba, veszel egy babát a gyereknek (oké, igazából magadnak), majd lefotózod, felteszed a Facebookra, a Disney meg szépen leveteti a Facebookkal a fotót, merthogy sérti a szerzői jogokat. (A Disneynek egyébként az a kínja, hogy Rey már az ellenállás ruhájában feszeng, amire ugye majd csak a film egy pontján kerül sor, de ez ugye nyilvánvaló, a Disney szerint meg spoiler és jogsértés!)

A másik botrányt nem a stúdió, hanem Kína generálta (bár nem hiszem el, hogy a stúdiónak nem mutatta be előtte a kínai forgalmazó a dolgot). Az ázsiai országban ugyanis a Star Wars: Az ébredő Erő plakátjáról lehagyták Csubakkát (oké, belefér), sőt (nem fér bele) kisebbre szerkesztették a film egyik főszereplőjét, a Finnt alakító John Boyegát – merthogy fekete. Kínában meg (nem hivatalosan ugye, de) nem (igazán) szeretik a feketéket. Naná, hogy rasszizmust kiáltott mindenki (nem a színes bőrűek) a feketék nevében.

Star Wars Az ébredő Erő kínai poszter