Kismalac, kismalac engedj be!

Biztosan nem leszek népszerű a kijelentésemmel, de már az előző epizódban is pedzegettem Negan kezd egy kicsit sok lenni. Vagy éppen ettől lesz olyan tévés gonosz, hogy ha a következő epizódban fejbe lőné Rick is emlékezünk majd rá 10 év múlva is?

0 642

The Walking Dead 7×04 – Service kibeszélő

Biztosan nem leszek népszerű a kijelentésemmel, de már az előző epizódban is pedzegettem Negan kezd egy kicsit sok lenni. Vagy éppen ettől lesz olyan tévés gonosz, hogy ha a következő epizódban fejbe lőné Rick is emlékezünk majd rá 10 év múlva is? Tényleg nem tudom eldönteni. Alább spoilerekkel megyünk tovább.

#ihaveadream #thewalkingdead #negan #daryldixon

A photo posted by filmsor_safranyn (@safranyn) on

Szóval itt van ez a fickó, aki állandóan gúnyosan vigyorog, mindig valami frappáns monológ, egy remek egysoros, egy váratlan mozzanat vagy éppen csak egy gyerekmondóka hagyja el a száját. Jeffrey Dean Morgan jól láthatóan a felét improvizálja, nagyon benne van a karakterben, azonban néha az az érzésem, hogy már túl is tolja azt a modorosságával.

negan-szolgalatodra

Ahogy a mostani epizód is túl lett tolva úgy értve, hogy semmi sem indokolta, hogy az epizód 85 perces legyen, ugyanis semmit nem halad előre a történet. Engem mondjuk egyáltalán nem zavar az, hogy nem komplexen kapjuk az epizódokat, hanem az évad minden epizódja egy helyszínen, vagy 1-2 karakterrel foglalkozik (már tudjuk, hamarosan az özvegyek, Maggie és Sasha, majd a jelenleg kóborló Heath és Tara története jön), de ennek az epizódnak nem volt túl sok jelentősége azon kívül, amit már eddig is tudtunk. Negan félelmeset (így, hogy sokat van a vásznon már nem is annyira), Rick meg nem baszakodik, mert azt akarja, hogy Judith és Carl megérje a holnapot. Bla-bla-bla, ahogy Negan is mondaná.

carl

Carl viszont nagyon is baszakszik és ezt üdítő volt látni. Egyszerűen a koránál fogva megvan benne a lázadó, szerintem rövid időn belül a sorozatban is sokkal központibb szerepet kell kapnia akár csak a képregényben.

Dwight-tal kapcsolatban elmondható, hogy az előző epizódban vele szemben épített szimpátia egy pillanat alatt elszállt, bár jól láthatóan még mindig Daryl megtörésén ügyködik, amit már rég neki is és Negannek is el kellett volna engednie.

the-walking-dead-episode-704-michonne-gurira-935

Rosita, Spencer és Michonne történetszálaival azért megmutatták, hogy a Negantől való félelem sem igazán fogja össze a csapatot, nagyon kíváncsi leszek, hogy most hogy Rick kimondta, hogy már nem ő a főnök többé mennyire esik szét Alexandria.

Ami viszont kifejezetten tetszett az Rick és Michonne beszélgetése, ugyanis ennyi esemény között már nagyon kevés ilyen érzelem dús párbeszéd jut az epizódokba, a Loriról és Shane-ről való mese pedig pont olyan volt, ami két embert tényleg közelebb hoz egymáshoz. Ebben az epizódban szerintem sokkal több ilyen kellett volna és sokkal kevesebb Negan illetve Dwight.

negan-es-rick-alexandriaban

Bár Rick igencsak szorongatta Lucillet és Michonne, Rosita illetve Carl gesztusaiból is egyértelműen érződött, hogy legszívesebben átharapnák Negan torkát (bár ez leginkább csak Rick szokása ugye), azt hiszem jó ideig nem nagyon lesz itt lázadás, maximum majd csak Negan rendez egy kis vérfürdőt valamelyik alexandriai vörösingessel, akiket megint csak elég sokat mutogatnak mostanság.


Olvasói válaszra várva:

Egyébként oké, hogy Maggiet ügyesen elrejtették, meg az is, hogy minden bizonnyal Hilltopba? De oda nem fognak menni Neganék gyűjtögetni? Vagy ott hol és hogy rejtik majd el akkor Maggiet, mikor jól láthattuk, hogy a Megmentők mindent feltúrnak?

Teljesen egyértelmű, hogy Negan bandájában nincs demokrácia. Láthattuk, hogy még a saját emberei is rettegnek tőle. Rickék most is simán fejbe lőhették volna, de nem tették. Mennyire biztos az, hogy a Megmentők nem szélednének szét, ha elveszítenék a vezetőjüket?

Negan nem öl nőket és gyerekeket a képregényben. Itt viszont volt rá esély, hogy végez a raktáros csajjal. Vajon mi a garancia arra, hogy a sorozatban nem szegi majd meg a saját szabályát?

Ha már Alexandria is ennyire pocsék hely lett, akkor Rickék miért nem állnak tovább? Most hogy a matracaik is füstön végezték, sem fegyvereik, sem kajájuk miért ragaszkodik annyira a helyhez?