Kiszivárgott az Oscar-nyertesek névsora

0 367

Leonardo DiCaprio idén sem kap Oscar- díjat.

A visszatérő kritika

Legalábbis ezt állítja a Daily Mail, a brit lapnak ugyanis a bennfentes elárulta, kik azok, akik idén – némely esetekben a várakozások ellenére – nem kapnak díjat, illetve melyik művészek és alkotások kapták a legtöbb szavazatot. A titokzatos akadémia tagot a lap nem nevezte meg, de talán jobb is, mert ha kisül, hogy tényleg elkotyogta a nyerteseket, akkor bizony nem lennénk a helyében…

A Daily Mail által megszólaltatott akadémia tag szerint nem csak Leonardo DiCaprio nem kap idén (sem) Oscart A visszatérő című filmben nyújtott, szerinte „nevetséges” alakítása miatt, de a másik nagy esélyesnek tartott Cate Blanchett sem viszi haza harmadik szobrát. Helyette Brie Larson kapja majd a legjobb női alakítás díját A szobáért.

Felejtsük el Cate Blanchettet a Carollal együtt, mert az a film nem szól másról, mint a dekorációról – idézi a lap a titkos informátort. – De Jennifer Lawrence is esélytelen, mert a Joy egyszerűen nem jó film. Ám amit Brie Larson csinál A szobában, abban benne van minden, amiről a színjátszás szól.

room-1024

A legjobb férfi főszereplő díját sem Leonardo nem viszi el,sem Michael Fassbender a Steve Jobs címszerepéért, mivel utóbbi az Akadémia véleménye szerint elég lapos film. Az idei befutó megint csak Eddie Redmayne lesz, aki A mindenség elmélete után ezúttal a Dán lányban alakított transzvesztita alakításért veheti át a díjat.

Ha hinni lehet a „szivárogtatónak, akkor a legjobb férfi mellékszereplő idén Sylvester Stallone lesz, aki Rocky Balboát elevenítette fel újra a Creed című filmben. Az akadémia tag szerint Sly nagyon megérdemli a díjat, már csak azért is, mert ennyi év után még mindig hitelesen tudta ábrázolni a péppé vert agyú öklözőt.

creed-sylvester-stallone-rocky

A női mellékszereplők közül Alicia Vikander lesz a befutó állítólag, mivel jelölttársai nem hozták a legjobb formájukat. Szerinte Kate Winslet a Steve Jobs-ban merev, Rachel McAdams és Rooney Mara ugyan jók a Spotlight-ban és a Carolban, de alakításuk nem elég „húsos” – bármit jelentsen is az.

A legjobb rendező díját Adam McKay nyeri el idén A nagy dobásért, de az informátor szerint csak azért, mert Ridley Scottot még csak nem is jelölték a Mentőexpedícióért, ami szerinte felér egy bűncselekménnyel.

Na és a legjobb film? Nem, nem A visszatérő, azt állítólag a szavazók eleve elvetették, mert hogy szerintük olyan, mint egy „gyönyörűen fotózott Gyalog Kakukk film”. A Brooklyn és a Kémek hídja szintén kiesett, mert „túl szentimentális és régimódi”, a Spotlight és a Mentőexpedíció mindenkinek tetszett a mélyenszántó boncolgatások miatt, de a befutó A nagy dobás lesz.