Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Korhatáros lesz Tarantino STAR TREK-filmje!

0

Kedden robbant a bombahír, miszerint tizedik, egyben az ígérete szerint utolsó rendezésének egy Star Trek-filmet szeretne forgatni Quentin Tarantino, aki már egyeztetett is az ügyben a filmszériát a 2009-es Star Trek című reboottal rendezőként és producerként is újra életre keltő J.J. Abramsszel.

Tarantino nagy Star Trek-fan, de azért erre nem voltunk felkészülve. Kiderült, hogy a rendezőnek lenne egy pazar ötlete egy esetleges új mozihoz, amit el is juttatott J.J. Abramshez, és milyen jól is tette, mert nagyon tetszett neki a sztori.

Annyira, hogy a producerként a projektben részt vevő Abrams bevette Tarantinót is a buliba, annyira, hogy állítólag ő is rendezhetné meg az új Star Trek-felvonást, ha sikerül jól időzíteni a forgatásokat. Korábban a mester arról nyilatkozott, hogy leginkább egy régi sorozatepizódot dolgozna át, és arra is van ötlete, hogy melyikeket, de ez nem azt jelenti, hogy azóta nem jutott eszébe valami jobb.

Az első olvasásra kacsának is elkönyvelhető hír egyre kevésbé tűnik kamunak, miután a Deadline úgy értesült, a találkozó a héten valóban létrejött és Abrams mellett a Star Trek-mozikat gyártó Paramount Picturesnek is tetszik Tarantino filmötlete. Olyannyira, hogy áldásukat is adták a forgatókönyv kidolgozására és még a filmes azon kikötésére is rábólintottak, hogy ha beindul a projekt, az ő rendezésében készülő produkció R-besorolású (18 éven felülieknek szóló) lehessen. Magyarán Tarantino Star Trek-mozija lehet majd a franchise történetének első korhatáros darabja.

Tarantino aztán több forgatókönyvíróval is összeült, és órákon át agyaltak. A jelenlévő Mark L. SmithLindsey BeerDrew Pearce és Megan Amram négyessel a filmötletet vitatták meg és a Deadline úgy tudja, utóbb A visszatérő szkriptjét is jegyző Smith a legesélyesebb a forgatókönyv kidolgozására.

Mivel Tarantino korábban azt nyilatkozta, hogy összesen 10 filmet akar rendezni karrierje során, és azt is tudjuk, hogy a következő projektje az 1969 című film (egy Charles Manson-film), könnyen lehet, hogy a Star Trek film lesz a korszakos zseni utolsó rendezése.

 

Innen Player
Share This