Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Kötéltánc a felhőkarcolók között – élőben a Discovery Channel műsorán

0

Nik Wallenda, a drótkötél királya november 3-án, hétfőn hajnalban visszatér, hogy nagy álmát és egyben pályafutása legkomolyabb kihívását teljesítse: a szelek városának is nevezett Chicago felhőkarcolói között, biztosító eszközök nélkül kel át és a rekordkísérlet egy részét bekötött szemmel fogja megtenni!

Tavaly Nik újabb rekordot döntött meg: ő volt az első ember, aki drótkötélen kelt át a Grand Canyon felett. Számos rekordkísérlete és hét világrekordja után ezúttal Chicagóban készül újabb hajmeresztő mutatványra. Ez a rekordkísérlet azért számít az akrobata pályafutása legkomolyabb kihívásának, mert amellett, hogy biztosítókötél és biztonsági háló nélkül indul neki ismét egy hajmeresztő rekordkísérletnek, a kötél ez alkalommal egy 15 fokos emelkedőnek megfelelő szögben lesz kifeszítve és ilyen meredek sétával még sosem próbálkozott. Mindezek mellett a két részletben megtenni tervezett út második felét Nik bekötött szemmel tervezi megtenni.

Izgalomban tehát most sem lesz hiány, ahogy Nik Wallenda korábbi rekordkísérletei esetében sem. Úgy tűnik a kötéltáncos hűen tartja magát ahhoz a céljához, hogy merészebbnél merészebb és egyre nagyobb kihívást jelentő rekordkísérleteivel bizonyítsa be az embereknek, hogy ha igazán elszántan akarunk valamit, akkor a határ a csillagos ég.

A Discovery Channel magyar idő szerint november 3-án, hétfőn hajnali 1 órakor, világszerte több mint 220 országban közvetíti élőben a drótkötél-sétát, az ismétlés pedig még aznap este, 23 órától lesz látható a csatorna műsorán.

Share This