Filmsor - Mozifilmek, tévésorozatok, média

Kovács Patrícia színésznő is a köztévé tiltólistájára került

1

Harmadszorra is letiltották a köztévében Kovács Patriciát, aki a köztévé Ridikül című műsorában szerepelt volna, és annak nyomtatott változatában is interjút adott – erről ő maga számolt be a Facebookon.

Szerződést is kötöttek vele, majd a felvétel előtt néhány nappal hívták, és közölték, nem is értik, hogyan gondolhatta a szerkesztő, hogy a legutóbb a Félvilág című mozifilmben szereplő színésznőt behívhatják a műsorba, de a részletekért inkább bemásoljuk a színésznő bejegyzését.

A sosemlátott Tiltólista

“A közelmúltban kiújult ez a vita egy Kulka nyilatkozat után, hogy van-e ilyen tiltólista és ha nincs (mert ugye nyilván nincs, hogy is lehetne), kik vannak rajta. A kérdést bizonyító erővel megválaszolni nem tudom, csak szeretném elmesélni saját történetem.

Felkérést kaptam a Ridikülben való szereplésre, elvállaltam. Szerződéstervezet készen, a tévés interjú mellett a nyomtatott Ridikül magazinban is felkértek egy nagyobb interjúra. Ez utóbbit fel is vettük, Karafiáth Orsolya készítette. A címlapfotózásra egyeztettek velem időpontot, jövő kedden lett volna, a tévéfelvétel után.

Ehhez képest tegnap, csütörtök este 9-kor felhívja valaki az engem képviselő ügynökséget, hogy a tartalomszolgáltatási igazgató döntése alapján sztornó a műsor, elnézést kér, nem is érti, hogy a kollégái hogyan gondolták, hogy engem behívhatnak.” – írja a színésznő a Facebookon a vele történtekről.

Már egyszer megtörtént

“A dolog érdekessége – folytatja -, hogy a megkereséskor direkt megkérdeztük, komoly-e ez a dolog, hiszen ősszel ugyanezt eljátszotta velem ugyanez a műsor. Megvolt a felvétel napja, megbeszéltük, hogy Karafiáth csinálja az interjút – igaz, ez utóbbiig akkor nem jutottunk el -, majd leszólt valaki fentről, hogy szó sem lehet rólam. Ilyen előzmények után joggal fogadtuk hitetlenkedve a megkeresést, de a válasz az volt, hogy megkérdeztük, jöhetsz.”

És még egyszer korábban egy másik köztévés műsorban

Ugyancsak tavaly ősszel egy másik köztelevíziós műsorral ugyanez történt meg: felkérés, egyeztetett időpont, utolsó pillanatban visszamondás, mert valaki leszólt, hogy nem lehet. Csatornát, műsort ez esetben nem mondok, mert megkértek rá, hogy ne hozzam kellemetlen helyzetbe őket.

Nem a műsor készítőivel van a gondja, sőt

A színésznő komoly üzenetet is küld a köztévé vezetőinek: “Együttérzek azokkal a műsorkészítőkkel, akiknek ilyen környezetben kell dolgozniuk. Sajnálom azokat az embereket, akiknek ilyen telefonhívásokat kell intézniük. A félreértések elkerülése végett jelzem, hogy kiválóan megvagyok az állami televízióban való szereplés nélkül is. De a tartalomszolgáltatási főembernek azért üzenném, hogy én még színész leszek akkor is, amikor ő már nem a köztelevízió kenyerét eszi.”

Share This