Kövér férj, szexi feleséggel: a menő párosítás

0 198

Nagydarab, buta férj, tűzrőlpattant csinos asszonykával, aki mellesleg a nadrág hordásában is jeleskedik. Ez a szitkomok és az animációs sorozatok kiindulóalapja, amely egyszerűen mindig bejön. Működött a recept a Férjek gyöngye esetében is, amely 207 epizódjával Amerika egyik leghosszabb szitkomjává vált, de hogy milyen gyakran alkalmazzák ezt a megoldást a készítők, azt az alábbi lista is mutatja.

family_guy5

Férjek gyöngye

Minden tohonya pasi mellé kell egy nő, aki kézbe veszi az ügyeket ? vagy ront rajtuk. Jó példa erre a Doug Heffernan a Férjek gyöngyéből, aki egy igazi nehézbombázóval, Carrie-vel osztja meg mindennapjait és a sorozat mind a 207(!) epizódját. Kevin James alakítja a túlsúlyos sofőrt, míg a végtelenségig dögös Carrie-t Leah Remini hozza, aki a forgatások után és mellett előszeretettel dobálja le magáról a felesleges textilt. A sorozat különlegessége, hogy míg általában a férfi karakterek teljesen ütődöttek, szép feleségeik pedig a viszonylagos normalitást hozzák a sztoriba, addig a Férjek gyöngyében Carrie őrületben simán felveszi a versenyt hites, balga férjével.

Family Guy

Peter Griffin kövérségben, butaságban és gátlástalanságban is könnyedén veri a mezőnyt. A sorozatból is kiderült, hogy az IQ teszt enyhe szellemi fogyatékosságot mutatott ki nála, de erre a tényre a tetteivel is bőségesen ráerősít. Soha nem derül ki, hogy mit eszik ezen a hájpacnin a csinos Lois, ám láthatóan lehet benne valami, mert a feleség számos udvarlót kikosarazott már és mindössze egyszer fordult elő, hogy útjaik különváltak, akkor is a féltékenység mételyezte a szépség és a szörnyeteg szerelmét.

Cleveland Show

Nem kell messzire mennünk Quahog városából, csak Szarfészekbe, ahol a dundi és életképtelen Cleveland Brownt Donna terelgeti a mindennapokban. Valószínűleg szüksége is van erre, mert félő, hogy Cleveland egyedül semmire se lenne képes. Minden bizonnyal ezért szeretik őt a világon mindenfelé.

Jim szerint a világ

Kicsit kilóg a sorból a Jim szerint a világ, hiszen Jim Belushinak jóval kisebb a pocakja, mint a többi sorozat férfi sztárjának, és kis túlzással a színész a saját személyiségét hozza. Éppen ezért a többi versenyző között Jim meglepően épeszűnek tűnik, de ebben a mezőnyben ez nem nagy kunszt. Felesége Cheryl hozza a szitkom nejek sorsát: ő az, aki szenved férje hülye ötletei miatt, és olykor furmányosan érvényesíti az akaratát.

Modern család

Jay Pritchett (Ed O?Neill) a kakukktojás: a Modern család idősödő családfője IQ-ban is erős, talán ezért adatott meg neki a legjobb nő, Gloria személyében. A tehetős és testes családapa egyszerű, de nagyszerű arc, iszonyúan szexi feleségét mindenki irigyli tőle, pedig küzdeni is kell egy ilyen latináért. Azt, hogy Gloria (Sofía Vergara) jól végzi a dolgát, talán mutatja, hogy mára ő a világ legjobban fizetett filmsorozat színésznője.