Középfölde – James Strong rendezi a J.R.R. Tolkienről szóló életrajzi filmet

2nd December 1955: British writer John Ronald Reul Tolkien (1892 - 1973), sitting in his study at Merton College, Oxford, where he is a Fellow. Original Publication: Picture Post - 8464 - Professor J R R Tolkien - unpub. (Photo by Haywood Magee/Picture Post/Getty Images)
0 255

A Variety értesülése szerint A Gyűrűk Ura és A hobbit írójáról készülő film producere Bob Shaye, Michael Lynne és Rachael Horovitz lesz. Shaye és Lynne A Gyűrűk Ura-trilógia elindítása felett is bábáskodott, mikor még a New Line Cinemát vezették.

A páros 2008-ban alapította meg a Unique Features produkciós céget. Horowitz korábbi munkái között szerepel a Pénzcsináló című Oscar-jelölt produkció.

James Strong, aki rendezőként egyebek mellett a Downton Abbeyt is jegyezte, Angus Fletcher forgatókönyvéből forgatja az életrajzi drámát. Fletcher hat évig gyűjtötte az anyagot a forgatókönyv megírásához. A Middle Earth Tolkien (1892-1973) ifjúságát és későbbi feleségéhez, Edith Bratthez fűződő szerelmét idézi fel.

A pár barátai körében boldogan élt Oxfordban, ám amikor 1914-ben kitört az első világháború, Tolkien bevonult és számos csatában vett részt. Egy súlyos fertőző betegség miatt kórházba került és ott kezdett el írni.

A film forgalmazási jogainak értékesítését a februári Berlinalén kezdik el.